Angelina podržala muslimane iz sedam zemalja i poručila: " Neko se igra s vatrom!"

Show
Angelina podržala muslimane iz sedam zemalja i poručila: " Neko se igra s vatrom!"
Poznata glumica i specijalni izaslanik visokog komesara UN za izbjeglice Angelina Jolie ocijenila je da zabrana ulaska SAD za putnike iz sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom škodi ranjivim izbjeglicama i da može podstaći ekstremizam.

Poznata glumica i specijalni izaslanik visokog komesara UN za izbjeglice Angelina Jolie ocijenila je  a zabrana ulaska SAD za putnike iz sedam zemalja sa većinskim  muslimanskim stanovništvom škodi ranjivim izbjeglicama i da može podstaći ekstremizam. 

Angelina  je izjavila da je to "igranje s vatrom", te dodala da kao majka šestero djece  „koja su sva rođena u stranim zemljama i ponosni američki građani“  vjeruje u potrebu za nacionalnom sigurnošću, ali da se te odlike trebaju bazirati na činjenicama, a ne na osnovu straha. 

Ovo je prvo obraćanje glumice otkada je podnijela zahtjev za razvod od glumca Brada Pitta. 

"Također, želim da znam da će djeca izbjeglice, koja ispunjavaju uvjete za dobijanje azila, uvijek imati priliku da iznesu svoj slučaj saosećajnoj Americi. I da možemo da osiguramo državnu sigurnost bez odbacivanja građana čitavih država, čak i beba, zbog straha da nije sigurno da posjete našu državu na osnovu geografije ili religije." - kazala je  poznata Oskarovka. 

Predsjednik Donald Trump dao je zabranu građanima Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena ulazak u SAD na 90 dana.

Prijem izbjeglica je prekinut na 120 dana, dok je ulazak sirijskim izbjeglicama zabranjen na neodređeni vremenski period.  

 

Ne propustite