Ludnica na Emiratesu: Dva penala u nadoknadi, Arsenal slavio (VIDEO)

Fudbal
Ludnica na Emiratesu: Dva penala u nadoknadi, Arsenal slavio (VIDEO)
Najbolju priliku u prvom dijelu imao je Alexis Sanchez u 42. minuti, kada je pucao malo pored gola gostiju.

Topnici su od početka krenuli prema protivničkom golu, ali njihovi napadi nisu bili dovoljno dobri da donesu ranu promjenu rezultata. Najbolju priliku u prvom dijelu imao je Alexis Sanchez u 42. minuti, kada je pucao malo pored gola gostiju.

Isti je igrač zaprijetio gostima i u 50. minuti, ali i ovaj put nije bilo preciznosti. Konačno je otpor gostiju slomljen u 59. minuti. Nakon ubačaja Oezila iz kornera, Shkodran Mustafi najviše skače i loptu šalje u mrežu Burnleyja za slavlje Arsenala, koji na žalost njihovih navijača nije uspio da je sačuva do kraja.

U 65. minuti zbog jednog ružnog starta Granit Xhaka je dobio direktan crveni karotn, pa se igralo 11 na 10, a igrača više Burnley nije iskoristio do 93. minute, kada je uspio doći do gola. No, nije postignut iz igre, nego iz penala. Coquelin je skrivio penal, a Andre Gray matirao Čecha za 1:1.

Tu nije bio kraj drami. U 98. minuti dosuđen je penal za Topnike, a Alexis Sanchez donosi veliku radost na Emiratesu. Prethodno je, prije penala za domaće, isključen menadžer Topnika Arsene Wenger.

 

Ne propustite