Život Donalda Trumpa u seriji fotografija: Poljupci, skandali, frizura i predsjednički show

Svijet
Život Donalda Trumpa u seriji fotografija: Poljupci, skandali, frizura i predsjednički show
Političku karijeru započeo je u Reformskoj stranci, iz čijih se redova kandidirao za američke predsjedničke izbore 2000. godine. Ubrzo prelazi u Demokrate koju napušta razočaran jednoumljem i monopolom obitelji Clinton.

Donald Trump sutra će u popodnevnim satima položiti zakletvu i postati 45. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Novi.ba donosi seriju fotografija iz života novog predsjednika SAD, koji funkciju preuzima u trenutku dok traju kontraverze u vezi sa njegovim političkim planovima i retorikom.

Osim političke aktivnosti, predsjednik je Organizacije Trump milijarder i televizijska ličnost, a slavu je stekao vođenjem televizijskog natjcanja Pripravnik na televiziji-

Rođen je u njujorškoj četvrti Queens gdje je pohađao osnovnu i srednju školu te Njujoršku vojnu školu. Diplomirao je ekonomiju i 1971. postao je predsjednikom obiteljske tvrtke Eliabeth Trump & Son., koju je kasnije preimenovao u Organizaciju Trump. Tijekom svoje uspješne poduzetničke karijere, izgradio je brojne luksuzne hotele,  kasina, nebodere i trgovao. Bio je vlasnik natjecanja u ljepoti, poput izbora za miss SAD. Svoje ime koristio je u imenima svojih proizvoda, građevina i medija.

Američki časopis Forebs uvrstio ga je 2016. kao 324. najbogatiju osobu na svijetu sa bogatstvom od preko 4,5 milijarde dolara. U prosincu iste godine, Forbes ga je proglasio 2. najmoćnijom osobom na planetu., odmah iza Putina i Merkel.

 Političku karijeru započeo je u Reformskoj stranci, iz čijih se redova kandidrao za američke predsjedničke izbore 2000. godine. Ubrzo prelazi u Demokrate koju napušta razočaran jednoumljem i monopolom obitelji Clinton.

Potom je jednu godinu djelovao kao nezavisni i nestranački kandidat. Prelaskom u redove Republikanske stranke kandidirao se Američke predsjedničke izbore 2012. godine, ali je ubrzo povukao svoju kandidaturu zbog nedovoljne podrške birača. Na mjestu kandidata za potpredsjednika naslijedio ga je Mitt Romney. U srpnju 2016. službeno je potvrđen kao predsjednički kandidat Republikanske stranke na konvenciji u Clevelandu.

Karijeru su mu pratili brojni skandali, koji su mu, kako misle mnogi, uveliko pomogli da pobijedi Hilary Clinton na prošlogodišnjim izborima. Teška retorika i radikalni stavovi su privukli veliki broj glasova. Nisu mu naštetili ni skandali sa njegovom porodicom, a tokom kampanje objavljene su i fotografije njegove supruge Melanije, inače bivšeg foto modela, na kojima je potpuno naga. No, uprkos svemu, Trump je ostvario svoj cilj i postao predsjednik, a kakav će biti, tek će se vidjeti. 

 

Ne propustite