Popularna glumica krenula putem duhovne obnove: Lindsay Lohan prihvatila islam!

Svijet
Popularna glumica krenula putem duhovne obnove: Lindsay Lohan prihvatila islam!
Lindsay, koju na Instagramu prati šest milijuna ljudi, je izbrisala sav sadržaj na ovoj društvenoj mreži, a jedino što je ostavila je pozdrav "Alaikum salam"

Američka pjevačica i glumica Lindsay Lohan (30) obisala je sve poruke sa društvene mreže Instagram, a ostavila samo jednu u kojoj piše „Assalamu Alaikum“. Zapadni mediji već duže vrijeme prate ovu poznatu glumicu, vjerujući da je prihvatila islam. Njen predstavnik za medije izjavio je da je Lohan „u periodu duhovne obnove, te s radošću očekuje ono što nosi nova godina“.

Lindsay, koju na Instagramu prati šest milijuna ljudi, je izbrisala sav sadržaj na ovoj društvenoj mreži, a jedino što je ostavila je pozdrav "Alaikum salam" ("Mir s vama"). Lindsay je ranije izjavila kako je prije dvije godine pročitala Kuran, a lani je osnovala i produkcijsku kompaniju u Dubaiju, gdje je i dočekala 2017.

- Moji vrlo bliski prijatelji iz Londona i Saudijske Arabije dali su mi Kuran, kojeg sam ponijela sa sobom u New York i učila iz njega. To mi je otvorilo vrata spoznavanja duhovnosti, da pronađem tko sam - rekla je Lindsay na turskoj TV Haber Turk. U toj izjavi ona je jasno nagovijestila da želi učiti islam još u oktobru prošle godine.

- Ako je islam ono što želim naučiti, to je moja vlastita volja. U Americi su me medij razapeli zbog slike na kojoj nosim Kur'an. Drago mi je da se vraćam u London, jer se ne osjećam sigurno u svojoj zemlji. Nemogu da zamislim kako se sa ovim suočavaju drugi ljudi -rekla je misleći na muslimane u SAD

Lindsay je nakon toga pomagala sirijskim izbjeglicama i u medijim istupala protiv katastrofe u Alepu.

Za razliku od Instagrama, Lindsay nije potpuno obrisala profil na Twitteru. Tamo još uvijek ima nekoliko postova, ali i brojnih čestitki muslimana, koji su joj zaželjeli dobrodošlicu.

lindsay

Ne propustite