Evropsko timsko prvenstvo profesionalnih golfera počinje sljedeće sedmice

Sport
Evropsko timsko prvenstvo profesionalnih golfera počinje sljedeće sedmice
U organizaciji PGA Europe (Professional Golf Association of Europe) od 16. do 21.01. u Beleku Turska, će se odigrati PGA timsko evropsko prvenstvo. Po prvi put će nastupiti i reprenzentacija Bosne i Hercegovine u sastavu...

U organizaciji PGA Europe (Professional Golf Association of Europe) od 16. do 21.01. u Beleku Turska, će se odigrati PGA timsko evropsko prvenstvo. 

Prvi put će nastupiti i reprenzentacija Bosne i Hercegovine u sastavu: 

Dejan Šaran, kapiten, prvi bosanskohercegovački licencirani prfesionalni trener golfa, višestruki osvajač držanih prvenstava Bosne i Hercegovine u amaterskoj kategoriji, učesnik svjetskog amaterskog prvenstva i Mediteranskih igara

Mahir Kadrić koji je po statusu amaterski igrač ali je po svojim rezultatima zaslužio mjesto u reprezentaciji, takođe višestruki osvajač držanih prvenstava Bosne i Hercegovine u amaterskoj kategoriji, učesnik svjetskog amaterskog prvenstva i Mediteranskih igara i Sebastijan Ajsterjedan od najboljih slovenačkih golfera, dugogodišnji član BH PGA, više puta nastupao na međunarodnim takmičenjima pod zastavom Bosne i Hercegovine te je ostvario najbolji međunarodni rezultat u golfu za Bosnu i Hercegovinu, treće mjesto na Češkom otvorenom prvenstvu. PGA Europe je odobrila nastup slovenca Ajstera, kao člana BH PGA  za Bosnu i Hercegovinu 16. 01. se igra trening runda a od 17. Staruje zvanično takmičenje.

Za reprenzentaciju BiH trebao je da nastupi i Urban Legat ali je zbog obaveza u matičnom klubu u Italiji opravdao izostanak sa ovog do sada najznačajnijeg nastupa golfera pod zastavom Bosne i Hercegovine.

Četvrti član našega PGA Hakan Yamacće nastupiti za reprenzentaciju Turske.

Za ovaj nastup Sebastijan se pripremao u Sloveniji, Mahir u Njemačkoj dok je Dejan završetak svojih priprema obaviio u Posušju na golf terenu Topala.

U Beleku će se održati i godišnja konferencija PGAEurope gdje će naša delegacija predvođena Lamijom Ćehajić, jedne od rijetkih dama ako ne i jedine među delegatima,imati priliku održati prezentaciju o golfu u Bosni i Hercegovini i predati dokumentaciju za punopravno članstvo Bosanskohercegovačke PGA u PGA Europe čime bi BH golf , nakon prijema u Evropsku Golf Asocijaciju  dobio i posljednje članstvo međunarodnih asocijacija koje nam nedostaje.

Dobru igru našim golferima.

Rezultate naše reprezentacije po danima možete pratiti ovdje.

Ne propustite