Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH danas o smjeni Seada Jusića

Aktuelno
Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH danas o smjeni Seada Jusića
Sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH bit će održana danas.

Sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH bit će održana danas. Parlamentarci će razmatrati zahtjev za smjenu zamjenika državnog ministra odbrane BiH Seada Jusića i učešće pripadnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju 9. januara, Dana Republike Srpske, koji je Ustavni suda BiH proglasio neustavnim.

Predsjedavajući ove komisije Sifet Podžić izjavio je za "Oslobođenje"da će, s obzirom na ozbiljnost situacije, predložiti da rasprava o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH na proslavi u Banjoj Luci bude posebna tačka dnevnog reda.
 
 - Znate da dolazim iz opozicione stranke i ne znam da li ću imati većinu da se to prihvati, ali pretpostavljam da hoću. Sigurno da nećemo moći odmah na Komisiji razgovarati o lancu odgovornosti, vidjeli ste konfuziju u Ministarstvu odbrane, tako da bih ja sačekao da ta istražna komisija završi posao, iako iz te silne konfuzije ne znamo da li je formirana ili treba da bude formirana. Imamo ozbiljan problem i trebamo ga bar privremeno sanirati da ne bi nastale veće posljedice.
 
Da li ću dobiti podršku u Komisiji - nisam siguran. Nadam se da su ljudi ozbiljni u Komisiji i da će shvatiti da je ozbiljno narušeno komandovanje u OSBiH i da moramo biti hitni da ne bismo imali teže posljedice prije nego ispitamo ko je sve odgovoran za ovo što se desilo, kazao je Podžić.

Ne propustite