Nakon 500 godina, proročanstva ovog Nostradamusa se ostvaruju: Kad padne snijeg na ovom mjestu, nastupa kraj svijeta ?

Zanimljivosti
Nakon 500 godina, proročanstva ovog Nostradamusa se ostvaruju: Kad padne snijeg na ovom mjestu, nastupa kraj svijeta ?
Italijanske plaže pod snijegom prvi znak smaka svijeta, barem po proročanstvu Mattea Tafurija, koja postaju aktuelna 500 godina nakon njegove smrti.

Italijanske plaže pod snijegom prvi znak smaka svijeta, barem po proročanstvu Mattea Tafurija, koja postaju aktuelna 500 godina nakon njegove smrti.

– Salento i palme, Salento i blagi jugo, snježni Salento, ali nikada poslije dodira. Dva dana snijega, dva nebeska bljeska, znam da će doći kraj svijeta, ali ne žalim za njim – glasi Tafurijevo proročanstvo.

Neuobičajeno hladno vrijeme u južnoj Italiji može da znači da se ovo proročanstvo ostvaruje, kako neki korisnici društvenih mreža strahuju, jer su plaže Salenta zaista prekrivene snijegom. Mnogi su na Instagramu objavili fotografije Italije pod snijegom, a oni koji shvataju Tafurijeve riječi ozbiljno veoma su zabrinuti zbog mogućnosti njihovog ostvarivanja.

snijeg

Kao i ostatak Evrope Italija se suočava sa ekstremno hladnom zimom. Salento koji je na jugu rijetko se susreće sa snijegom i ledom. Škole su zatvorene, a minimum šest ljudi je umrlo od smrzavanja, navodi Daily Mail.

Tafurija zovu “Italijanski Nostradamus” zbog njegovih apokaliptičnih predviđanja. Rodio se 1492. godine i studirao je filozofiju i medicinu u Napulju, a kada je otputovao u Englesku uhapšen je. Kada su ga pustili otišao je u Irsku, Francusku, Španiju i Afriku, prije nego što se vratio u Soleto gdje je uhapšen zbog vještičarenja.

Pušten je nakon15 mjeseci i do kraja života je ostao u rodnom gradu gdje su ga prezirali i bojali ga se.

 

Ne propustite