Giga i Emilija o 30 godina serije Bolji život: Pazite kada pravite djecu jer djeca od najveće radosti, ispadoše najveći problemi

Sjećate li se
Giga i Emilija o 30 godina serije Bolji život: Pazite kada pravite djecu jer djeca od najveće radosti, ispadoše najveći problemi
Svetlana Bojković i Marko Nikolić pričali su o tome šta bi danas rekli svojoj djeci iz serije, kako bi izgledao život Popadića i da li je "Bolji život" stigao igdje osim još jednom na male ekrane.

Svetlana Bojković i Marko Nikolić pričali su o tome šta bi danas rekli svojoj djeci iz serije, kako bi izgledao život Popadića i da li je "Bolji život" stigao igdje osim još jednom na male ekrane.

Šestog januara 1987. godine emitovana je prva epizoda sada kultne domaće serije "Bolji život" koja se po ko zna koji put reprizira i ovih dana, a dvoje glavnih glumaca, Svetlana Bojković i Marko Nikolić za "Blic" su pričali o tome šta bi danas rekli svojoj djeci iz serije, kako bi izgledao život Popadića i da li je "Bolji život" stigao igdje osim još jednom na male ekrane.

Trideset godina kasnije, Svetlana Bojković vjeruje da bi Emilija sada bila mnogo blaža, dok Nikolić zamišlja situaciju u skladu sa današnjom u zemlji.

"Razmišljam kako bi naša ćerka Viki vjerovatno sa svojim doktorom, kao i svi naši dobri doktori, bila u nekom Abu Dabiju ili negdje na zapadu. Sađa bi se zbog ispropadalog preduzeća, vjerovatno uvukao kod nas pošto smo u velikom stanu. Ali pitanje je da li bismo mi u tom stanu uopšte stanovali, da li bismo mogli da plaćamo tolike troškove za nas dvoje. Ko zna kolike bi nam bile penzije. Boba bi vjerovatno napravio neki preokret, postao bi neki mangaš ili bi uspio u nekom biznisu."

Na konstataciju da su na Emiliju često gledali kao negativca, Nikolić kaže da je zato što je bila "rigidna i drastična prema Gigi".

"Gledao sam sada u reprizama, oko tih prevara, kako je ko koga prevario od nas dvoje. Pa sam čak našao opravdanje i nisam se ljutio na tebe. Mislim na Emiliju. Stvarno smo se na seriji našli u jednom velikom raskoraku, bolje što se to desilo. Poslije toga smo se tu kao ponovo zavoljeli i počeli da cijenimo jedno drugo i gledamo jedno drugo."

O svojoj prevari sa Darom kaže da je preloman trenutak bio kada je Emilija našla sliku u njegovom novčaniku.

"Rekao sam joj tada: 'Ja nosim tvoju sliku na srcu. Hajde, pokaži ti novčanik, imaš li ti moju?' To je baš jedan dirljiv trenutak u seriji."

Ima jedan interesentan detalj, navela je Bojkovićeva, kada je sa Vojom Brajovićem trebalo da izvede Emiliju prevaru.

"Ipak je ona majka troje djece, prosvjetni radnik. Zanimljivo je da je to prošlo kod publike, publika mi je oprostila. To mi je ostao fenomen."

Giga, odnosno Nikolić, u povlačenju paralele sa današnjim načinom života i modernim brakom, govori da je sklop porodice Popadić na neki način posljednji trzaj građanske porodice srednje klase. "Ručavanje zajedno i kod njih je rijetko, ali danas niko ne ruča zajedno, čak kada smo kod kuće svi, svako ruča odvojeno. Nije to tek tako. Gledam, troje nas je u kući i iako se dogodi da smo na okupu, jedemo u različitoj prostoriji. Ne sjedamo za sto jer imamo mnogo obaveza."

A šta bi Giga i Emilija danas rekli svojoj djeci?

"Matori su da bi nas slušali. Pazite kada pravite djecu jer djeca od najveće radosti ispadoše najveći problemi. Ne kod Popadića, nego kod svih. Mučiš se da ga školuješ, pa da ga zaposliš, a kada ga zaposliš, opet dođe kod tebe na kazan. Ta radost se svela samo na pucanje iz pištolja, to je sve u stvari velika muka, ne slatka, nego gorka."

Jedno drugom rekli bi nešto lijepo. "Gigo, dragi Gigo," Emilija bi prozborila.

"Neposredno nakon snimanja izračunao sam da sam u tih pet godina više vremena proveo sa Cecom nego sa rođenom ženom," kaže Nikolić.

Postoji, istina, neka nostalgija za tim vremenom, kako kaže Bojkovićeva, i zaista ima neke čednosti u cijeloj seriji, čak i kada je tuča i zatvor, kako dodaje Nikolić, zdrava je nekako. Srbija je danas gladna boljeg života, i serije i bukvalno. A on je stigao samo u seriji.

Na RTS-u se samo u Srbiji "Bolji život" emituje 11. put, da ne govorimo o regionu. Zbog čega piplmetri bilježe rekordnu gledanost?

"Moj odgovor je porodica," kaže Giga

Ne propustite