Barca priznala da nema novca za novi Messijev ugovor: Nećemo lagati navijače!

Fudbal
Barca priznala da nema novca za novi Messijev ugovor: Nećemo lagati navijače!
Lionel Messi ima još samo 18 ugovora s Barcelonom, tačnije do ljeta 2018. Puno se priča o novom ugovoru za Argentinca, ali on još nije potpisan.

Lionel Messi ima još samo 18 ugovora s Barcelonom, tačnije do ljeta 2018. Puno se priča o novom ugovoru za Argentinca, ali on još nije potpisan.

"Radimo naporno na novom Messijevom ugovor. Siguran sam da ćemo pronaći dobitnu formulu. Želim umiriti navijače, jer kada imate najboljeg na svijetu, bilo bi glupo da ga pustimo. Messi pripada Barci, volio bih da mogu umiriti navijače i reći im da će sigurno dobiti novi ugovor, ali neću da ih lažem", rekao je direktor Barcelone Oscar Grau.

Problem Katalonaca je što ne smiju potrošiti više od 70 posto klupskog budžeta na plate igrača.

"Imamo strateški plan, želimo imati najbolje da navijači budu sretni, ali moramo biti razumni. Jedna opcije da nekako povećamo zaradu od sponzorskih ugovora i prodaje klupskih suvenira i ulaznica, dok je druga da prodamo neke igrače. Naravno da ga želimo zadržati, ali isto tako moramo odrediti i prioritete", dodao je Grau.

Inače, katalonski ponos je 2016. već produžio ugovore Luisu Suarezu i Neymaru, koji ostaju u klubu do 2021. godine.

Oba napadača će nakon oporezivanja zarađivati 25 miliona eura po sezoni, što je čak tri miliona eura manje od onoga što trenutno dobiva Lionel Messi.

Barcelona će ove sezone na plate igrača potrošiti vrtoglavih 695 miliona eura, što je više od Real Madrida, a samo Manchester United troši više novca na ugovorne obaveze.

Podsjećamo, Leo Messi je sinoć još jednom majstorski pogodio iz slobodnjaka i odveo klub s "Nou Campa" u četvrtfinale Kupa kralja.

 

Ne propustite