"Zadnji smijete prigovarati zbog sudija!"

Fudbal
"Zadnji smijete prigovarati zbog sudija!"
Teško oštećena napustila je Barcelona 'San Mames' u Bilbau nakon prve utakmice osmine finala Kupa kralja prošlog četvrtka. Poražena je 1:2, ali usprkos tome što je sudija David Borbalan isključio dva igrača domaćina, trebao je to ranije napraviti s još jednim, te dosuditi dva čista penala za Barcu.

Teško oštećena napustila je Barcelona 'San Mames' u Bilbau nakon prve utakmice osmine finala Kupa kralja prošlog četvrtka. Poražena je 1:2, ali usprkos tome što je sudija David Borbalan isključio dva igrača domaćina, trebao je to ranije napraviti s još jednim, te dosuditi dva čista penala za Barcu.

S obzirom da je sve to propustio napraviti, danima poslije razvlačen je po medijima, a čak su i oni madridski, kojima su od Realovih pobjeda neznatno manje dragi Barcini poraz, priznali da je aktuelni osvajač Kupa teško oštećen u Baskiji.

Večeras od 21.15 na 'Camp Nou' igra se revanš, za koji se već sada zna da će biti naelektriziran, jer Barcelona je tri dana nakon spomenutog neuspjeha u kupu, kiksala i u prvenstvu, kod Villarreala, čime joj se ta polovina duple krune opasno zaljuljala, tačnije sve je izglednije kako će ove sezone dva trofeja tražiti u kupu i Ligi prvaka, piše Index.
 
Navijači Barce traže samo uvjerljivu pobjedu protiv Athletica, dok se od sudije Gila Manzana očekuje "domaćinsko suđenje", barem kako je bilo ono Borbalanovo prošle sedmice.

Ali, Inaki Williams, mladi (22) i sjajni Athleticov ofanzivac, koji je postigao jedan od golova njegove ekipe u pobjedi protiv Barcelone, poručio je prije revanša: "Barcelona je zadnji klub koji ima pravo prigovarati zbog sudijskih grešaka na njihovu štetu, jer su jedan od dva najveća kluba u državi i uvijek kada se podvuče crta, bit će više sudijskih grešaka za njih, a ne kontra njih."
 
Opravdava sudije: "Ako ja promašim sam ispred golmana, kako onda sudac neće pogriješiti? Oni su ljudska bića, kao i nogometaši. Njihov posao jako je težak i ne volim prosvjedovati protiv njihovih odluka."
 

Ponudio je zanimljivo viđenje jedne od situacija nakon kojih je Barcelona tražila penal: "Kada je Neymar bio zaustavljen u kaznenom prostoru, čini mi se da je bio penal, ali kada ga već sudija nije dosudio, okrenuo sam se i proslavio to stisnutom šakom".

Ne propustite