Trump o povezanosti s Rusijom: Svi dokumenti koji su objavljeni su lažni

Svijet
Trump o povezanosti s Rusijom: Svi dokumenti koji su objavljeni su lažni
Dugoočekivani govor Donalda Trumpa nakon izbora za predsjednika SAD-a održan je danas u New Yorku, a sve je zanimao Trumpov komentar o navodnim kompromitirajućim informacijama koje bi trebale pokazati vezu Rusije i Trumpa, ali i ruske umiješanosti u američke predsjedničke izbore. Na samom početku govora Trump je kazao da su informacije, koje su neki američki mediji objavili lažne.

Dugoočekivani govor Donalda Trumpa nakon izbora za predsjednika SAD-a održan je danas u New Yorku, a sve je zanimao Trumpov komentar o navodnim kompromitirajućim informacijama koje bi trebale pokazati vezu Rusije i Trumpa, ali i ruske umiješanosti u američke predsjedničke izbore.
Na samom početku govora Trump je kazao da su informacije, koje su neki američki mediji objavili lažne.

"Dokumenti objavljenina Buzzfedu su lažni i žalosno je što su ih neki američki mediji objavili. Moram reći da želim zahvaliti novinarima koji su odlučili zanemariti ovu vijest koju je možda procurila iz obavještajnih služba. Ta lažna vijest nikad nije trebala biti napisana, a kamoli procuriti u javnost. Zato zahvaljujem onima koji tu vijest nisu objavili i pokazali veliku profesionalnost", poručio je Trump.

Trump je oštro odbacio tvrdnje da mu je Rusija pomogla da pobijedi na predsjedničkim izborima.

"Nemam nikakve dogovore s Rusijom, niti bilo kakve druge veze. Poštujem Putina što su objavili da je ovo danas što je procurilo laž. Imamo užasan odnos s Rusima, a oni nam pomažu u borbi protiv IDIL-a. Ako me Putin voli, meni je to prednost. Ne znam hoću li se slagati s Putinom, možda neću. Nadam se da hoću. Mislite li da bi Hillary bila bolja? Ma dajte, molim vas..", naglasio je Trump.

Uprkos pitanjima novinara i potenciranju priče o informacijama obavještajnih agencija o Trumpvoj povezanosti s Rusijom, novoizabrani američki predsjednik je potencirao priču o ekonomiji.

"Hajde da govorimo o dobrim stvarima. Hvala kompaniji Ford što je odustala od otvaranja proizvodnih pogona u Meksiku i što će ih otvoriti u SAD-u. Nadam se da će taj primjer slijediti i ostale automobilske kompanije, poput General Motorsa", kazao je Trump.

Ne propustite