Inspiracija mnogim ljudima: Zijada Kalabušić izrađuje "Nakit by Golden Hands-Unikatni radovi" i tako plaća svoje skupocjeno liječenje

Praktična žena
Inspiracija mnogim ljudima: Zijada Kalabušić izrađuje "Nakit by Golden Hands-Unikatni radovi" i tako plaća svoje skupocjeno liječenje
Dobar nakit trebalo bi da bude ukras svake žene. Ako cijenite dobre handmade ideje, tu je "Nakit by Golden Hands-Unikatni radovi". Da vas spremi i uljepša tako da svaki dan bude posebna prilika.

Dobar nakit trebalo bi da bude ukras svake žene. Ako cijenite dobre handmade ideje, tu je "Nakit by Golden Hands-Unikatni radovi". Da vas spremi i uljepša tako da svaki dan bude posebna prilika. Zlatne ruke Zijade Kalabušić, talentovane, vrijedne majke dvoje djece, učinit će da zablistate.  Zijada novcem od prodanih komada nakita kupuje skupocjene lijekove budući da boluje od multiple skleroze. Zaista, divna gospođa koja može svima poslužiti kao inspiracija.. 

1.Šta Vas je podstaklo da počnete dizajnirati nakit i u čemu pronalazite inspiraciju?

Moja kćerka je pozitivni krivac za izradu nakita. Pošto sam bila u dosta lošem stanju i nisam mogla da joj kupim poklon za godišnjicu sa njenim sada vjerenikom našla sam neke perlice i napravila joj ogrlicu. Također je dolazio osmi mart i htjela sam da prijateljicama poklonim nešto jer su mi puno pomogle pri kupovini skupe terapije koja je koštala čak 75.000 KM i dodatno ostali lijekovi.
Inspiracija mi dolazi spontano. Jednostavno, zamislim nešto, to nacrtam i onda prelazim na izradu. A, ponešto radim i po narudžbi. Klijentice mi pošalju sliku i ja tako napravim.

2. Ko su Vaši najčešći kupci koji naručuju nakit?

Htjela bih da se zahvalim Ameli Bahtić i njenoj svekrvi, Zineti Bahtić. Moram da spomenem i doktoricu, Meritu Čampara -Tirić koja mi plati svaku ogrlicu. U znak zahvalnosti želim da joj poklonim, ali mi ona to ne dozvoljava i uvijek plati. Kod prodaje nakita mi pomažu prijateljice Esnafa Šljivo i Fatima Šalja .

3. Na koji način javnosti predstavljate svoje radove?

Svoje radove predstavljam putem facebook stranice "Nakit by Golden Hands-Unikatni radovi" , na sajmovima, gostovanjem na modnoj reviji koja je održana u aprilu 2016. godine te preko prijateljica koje svojim poznanicima preporučuju nakit ( preporuka je uvijek odlična reklama ). 

4. Da li je taj posao unosan i kako se nosite s konkurencijom jer je tržište zaista nemilosrdno?

Ja sam zadovoljna i mislim kako nam je nafaka svima propisana i ne trebamo biti neskromni. Lično meni prodaja nakita puno znači jer izdvajam ogromne sume novca za svoje liječenje. Ne razmišljam o konkurenciji i mislim da niko ničiju nafaku nije uzeo. Ne daj Bože da mi ljudi propisujemo jedni drugima nafaku.
 

5. Kako ste se osjećali kada ste se tek počeli baviti izradom nakita?

Kada sam se počela baviti izradom nakita bila sam presretna. Na početku je bio samo kao hobi, a sada je to i posao.
 

6. Koliko Vam znači oduševljenje i pohvale žena i djevojaka? 

Svakom puno znače pohvale, pa tako i meni. Moj nakit je stigao i van granica Bosne i Hercegovine kao naprimjer do Kanade, Danske, Njemačke, a jedan paket je otišao i do Švicarske. Mislim da nas te pohvale ne trebaju "podignuti" i ne trebamo prelaziti granice u cjenama. Skromnost nam treba biti vrlina! 

7. Da li imate neku posebnu, dragu uspomenu koja Vam se urezala u sjećanje?

Moja draga uspomena, a i velika čast mi je bila kada me je moja klijentica Zineta Bahtić koja ima svoju firmu računovodstva AAFES Bosnia pozvala da s njima slavim 8. mart pošto već dvije godine za njene uslenice pravim osmomartovski poklon, mislim na svoj nakit. Ona mi naruči 12 ogrlica i ja ih napravim.

8. Da li biste nešto poručili djevojkama koje se žele početi baviti s tim poslom, ali još uvijek oklijevaju.

Ovim poslom se mogu baviti oni koji su kreativni i nesebični jer mnogi ne žele da pomognu drugima kada traže pomoć. Meni su na sajam dolazile žene i djevojke i pokazivala sam im ono što ih je interesovalo. I ko god želi moju pomoć za izradu rado ću pomoći.

Svoj nakit i poklanjam jer me to čini sretnom. U duši sam nekako ispunjena. Budem tužna kada mi na sajam dođe žena sa djetetom i kaže da nešto ne može priuštiti djetetu. Onda moje srce zna šta treba uraditi. Kada uručim poklonim i vidim osmjeh na licu djeteta, e to je istinsko bogatstvo. 

 

Ne propustite