Nije on kriv!

Aktuelno
Nije on kriv!
Kraj uspješne poslovne godine za našu državu, kao što je običaj i u drugim uspješnim i uređenim zemljama, obilježen je kroz sažete analize učinka naših, po glavama skačućih, gospodara.Logična posljedica, paralelnog životnog slaloma sa ovim je , da se svekolika, demokratsko i društveno umrežena, masa kritizera isprazni i olakša za sve konzumirane pozitivnosti.

Kraj uspješne poslovne godine za našu državu, kao što je običaj i u drugim uspješnim i uređenim  zemljama, obilježen je kroz sažete analize učinka naših, po glavama skačućih, gospodara.Logična posljedica, paralelnog životnog slaloma sa ovim je , da se svekolika, demokratsko i društveno umrežena, masa kritizera isprazni i olakša za sve konzumirane pozitivnosti.

Nekako se ni kriv ni dužan tu našao, sljedbenik i nasljednik svih prava, oca nacije, stranke, države, sehare i belaja.Kad se sve sagleda i nema mjesta nekoj velikoj zamjerci njemu, jer nije do njega.

Nije on kriv što nije bio u rovu s puškom u ruci, pa ga svi prozivaju da je podrumaš.Otac nacije, predsjednik , pacifista i  osnivač porodične stranke ga vodao  sa sobom kao ličnog sekretara.On bi možda i bio s rajom u rovu.Kao da i danas guzonjini sinovi ne uživaju.

Nije on kriv što nam prva dama ne želi, kao ostale prve,  biti humanitarna ikona nego koristi priliku da , u godinama kada joj sve više caruje, nego um, definira svoju doktorsku i menadžersku  karijeru.Ko zna dokle će ovo potrajati?On bi možda volio da je po njegovom a ne da on vodu nosi.

Nije on kriv što je u ratu zaradio vreću zlata, pa mu  se sad  to nabija na nos.Pa svaka bi majka svom sinu dala vreću zlata.

Nije on kriv što je malo predsjednik a malo član predsjedništva.

Narod zna, čiji je on mali, pa ga izabrao, a ima se i može se.

I tako on jadan ni luk jeo a ni mirisao dođe u svekoliku javnu nemilost.Kude ga partneri u vlasti, neki ga i za nos vuku, opozicija mu drži fenjer nad glavom a i njegovi mu piju krv plemenitu.Sad mu i mi još prisjedamo na te njegove privatne i poslovne muke.Pa ko bi to sve trpio.

Umoran od političkog tumaranja obećao je da se povlači iz politike.

Zasigurno će nam nedostajati njegova ležernost, državničko dostojanstvo, vizionarstvo, blagost, pronicljivost, mudrost, duhovitost a bogami i ispunjena obećanja.
Sretno mu bilo i da barem ispuni jedno obećanje. Da  ode ili da stvarno zaposli 100.000 , barem njegovih glasača.

(cuperak.ba)

Ne propustite