Dodik: Republika Srpska je unutar BiH zato što mora

Aktuelno
Dodik: Republika Srpska je unutar BiH zato što mora
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodika očekuje da, i pored svih osporavanja i stavova Predsjedništva BiH, vidi postrojen Treći puk (RS) Oružanih snaga BiH u Banjoj Luci 9. januara na proslavi "Dana RS-a", kojeg je neustavnim ocijenio Ustavni sud BiH.

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodika očekuje da, i pored svih osporavanja i stavova Predsjedništva BiH, vidi postrojen Treći puk (RS) Oružanih snaga BiH u Banjoj Luci 9. januara na proslavi "Dana RS-a", kojeg je neustavnim ocijenio Ustavni sud BiH, piše N1.

"Očekujem da vidim postrojen Treći Republika Srpska puk na smotri koja će se održati na Trgu Krajine", poručio je predsjednik RS MIlorad Dodik u Banjaluci.

"Možda neće šetati čitavom ulicom, ali će biti postrojeni na Trgu Krajine kao i vojni orkestar", uvjeren je on Dodik.

On je nakon sastanka sa episkopom banjalučkim Jefremom, čestitao Božić pravoslavnim vjernicima, ali se osvrnuo i na proslavu Dana RS.

Optužio je "političko Sarajevo" da daje najveći doprinos "urušavanju i minimalnog povjerenja Srba u Bosnu i Hercegovinu", upitao je zašto bi RS bila dio BiH, ukoliko joj se oporava da slavi svoj dan te "da nikada nije bilo manje njeno povjerenje u BiH i da ga gotovo i nema te da je RS unutar BiH zato što mora".

"Srbi su okupljeni u državi koja se zove RS, afirmišući svoja prava. Naravno da oko sebe imamo i neprijatelje koji su oličeni u 'političkom Sarajevu', koji pokušavaju od početka da devasiraju ulogu RS, ali s tim moramo da živimo. Ali, nije važno šta oni hoće, da li hoće da vide predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i Treći puk, već šta mi hoćemo. Mi ostajemo pri tome da obilježimo 9. januar kao 'Dan RS'“.

Pozvao je da se ne osporavaju prava RS-a i taj entitet to neće raditi drugima.

Ne propustite