Uz prijetnju pištoljem opljačkao radnicu 'iNovina', naoružan upao u Konzum...

Crna hronika
Uz prijetnju pištoljem opljačkao radnicu 'iNovina', naoružan upao u Konzum...
O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Bilten MUP-a KS za 2017. godinu se puni, a akteri kao da se nadmeću u krivičnim djelima. Donosimo samo neka od tih djela koja su izvršena proteklih dana...

U četvrtak 5. januara u 19.40 sati u ulici Bulevar Mimar Sinana, općina Novi Grad Sarajevo, nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u kiosku "iNovine".
 
Tom prilikom maskirana osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
 
Razbojništvo u prodavici "Konzum"
 
U četvrtak u 17.40 sati u ulici Topal Osman Paše, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavici "Konzum". Tom prilikom maskirana osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
 
U požaru u Pruščakovoj ulici stradala D.Z. 
 
U četvrtak u 01.40 sati, obaviještena je Prva Policijska uprava (I PU) da je u ulici Pruščakova, općina Centar, došlo do požara u stanu, u potkrovlju zgrade. Požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Prilikom gašenja požara u stanu je zatečeno beživotno tijelo D.Z., rođene 1958. godine u Žepču, gdje je i nastanjena. Tijelo nastradale je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci medicinske struke i PPZ-a. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog događaja.
 
Saobraćajna nezgoda u ulici Bulevar Meše Selimovića
 
U četvrtak u 19.30 sati, na kolovozu ulice Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke "fiat panda", reg. oznake E60-T-875, kojim je upravljao O.N., iz Sarajeva i putničkog motornog vozila marke "renault clio", reg. oznake E73-K-740, kojim je upravljao Č.A. iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač Č.A., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Ne propustite