Grčkog ambasadora u Brazilu ubio vojni policajac, ljubavnik njegove supruge

Svijet
Grčkog ambasadora u Brazilu ubio vojni policajac, ljubavnik njegove supruge
U Brazilu je ubijen grčki ambasador Kyriakos Amiridis koji je nestao u ponedjeljak. Policija je saopćila da ga je ubio vojni policajac, ljubavnik njegove supruge. Policijski istražitelj Evaristo Pontes izjavio je da je Sergio Gomes Moreira Filho rekao da je ubio ambasadora u samoodbrani, nakon čega mu je rođak pomogao da uklonio tijelo. Tijelo 59-godišnjeg Amiridisa pronađeno je u blizini Rio de Janeira u spaljenom automobilu.

U Brazilu je ubijen grčki ambasador Kyriakos Amiridis koji je nestao u ponedjeljak. Policija je saopćila da ga je ubio vojni policajac, ljubavnik njegove supruge.
Policijski istražitelj Evaristo Pontes izjavio je da je Sergio Gomes Moreira Filho rekao da je ubio ambasadora u samoodbrani, nakon čega mu je rođak pomogao da uklonio tijelo. 

Tijelo 59-godišnjeg Amiridisa pronađeno je u blizini Rio de Janeira u spaljenom automobilu. 

"Moreira je kazao da je između njega i ambasadora došlo do fizičkog obračuna, te da nije imao drugog izbora nego da ga ubije. Rekao je da je bio očajan i da nije znao šta da uradi pa je zamolio rođaka da mu pomogne kako bi se riješio tijela", kazao je Pontes. 

Osim Moreire, ispitani su i ambasadorova supruga Francoise de Souza Oliveira i Moreirin rođak Eduardo Moreira de Melo. 

"Supruga je rekao da je ubistvo izvršio njen ljubavnik. Negirala je bilo kakvo sudjelovanje", kazao je Pontes. 

Brazilski mediji navode da je ambasador ubijen u svom domu, nakon čega je njegovo tijelo umotano u tepih i stavljeno u automobil. Moreira de Melo je kazao da mu je ubica ponudio 24.574 dolara nakon što od zločina prođe 30 dana, misleći da neće biti otkriveni. 

"Svi se nalaze u pritvoru koji će trajati 30 dana. Ovo je tragična, kukavički čin", rekao je Pontes.
 

Ne propustite