Akcija Pravda: Produžen pritvor tužiocu Tužilaštva KS Džemalu Kariću

Bosna i Hercegovina
Akcija Pravda: Produžen pritvor tužiocu Tužilaštva KS Džemalu Kariću
Kantonalni su u Sarajevu produžio je pritvor tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Džemalu Kariću, koji je uhapšen u okviru akcije Pravda, za još dva mjeseca. Kariću je pritvor produžen do 28. februara 2017. godine zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, ponavljanja istog krivičnog djela, te da bi boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Kantonalni su u Sarajevu produžio je pritvor tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Džemalu Kariću, koji je uhapšen u okviru akcije Pravda, za još dva mjeseca.
Kariću je pritvor produžen do 28. februara 2017. godine zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, ponavljanja istog krivičnog djela, te da bi boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Karić se tereti za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom zloupotrebe položaja ili ovlasti. Tužilaštvo ga sumnjiči da je organizatoru i članovima ove kriminalne organizacije (Alija Delimustafić, Juso Škrijelj i dr.) davao pravne savjete i podatke o predmetima koji se vode pred ovim Tužilaštvom i sudovima u KS.

Akcija Pravda je provedena u BiH i Hrvatskoj. Pretresi su vršeni na više od 60 lokacija u obje zemlje, a privedeno je 15 osoba.
 

Ne propustite