Humanitarna akcija: Burch usrećio 1600 mališana

Aktuelno
Humanitarna akcija: Burch usrećio 1600 mališana
Studentska asocijacija edukacijskog fakulteta (SAFE) ispred Burch univerziteta vrijedno je radila proteklih mjeseci na različitim aktivnostima čiji je glavni cilj bila promocija edukacije iz različitih polja nauke, kao i na polju humanosti.

Studentska asocijacija edukacijskog fakulteta (SAFE) ispred Burch univerziteta vrijedno je radila proteklih mjeseci na različitim aktivnostima čiji je glavni cilj bila promocija edukacije iz različitih polja nauke, kao i na polju humanosti. Jedan od osnovnih planova bio je i humanitarni događaj, po uzoru na prošlu godinu, kada su posjetili mališane na Pedijatrijskoj klinici, te dječiju i adolescentsku psihijatriju u Sarajevu, te im podijelili prigodne novogodišnje paketiće i uživali zajedno s njima.

Ove godine smo se priključili akciji pod nazivom “Nijedno dijete bez paketića“, koju organizuje humanitarna organizacija studenata “Ruku na srce“. Nakon razgovara sa ovom organizacijom, odmah smo započeli sa promocijom akcije na Burch univerzitetu gdje su naši studenti, kao i osoblje, imali priliku saznati o čemu se radi, donirati novac, školski pribor, higijenske potrepštine i igračke. Odaziv studenata je bio i više nego odličan, pa smo tako u roku od nekoliko sati skupili 300KM. Od prikupljenog novca smo kupili školski pribor, higijenske potrepštine i igračke koje smo dostavili na adresu udruženja te im se nekoliko članova naše asocijacije odmah pridružilo i pomoglo u sortiranju i samoj izradi paketića.

burch

Akcija je kulminirala u Bosanskom Kulturnom Centru (BKC), prigodnom dodjelom zahvalnica, dječijom predstavom u kojoj smo mi uživali jednako kao i mališani, te dodjelom paketića i neizbježnim fotkanjem sa Djeda Mrazom. Velika je čast i ponos biti dio ove pozitivne priče koja je izmamila osmijehe za 1600 mališana iz socijalno ugroženih porodica. Ovo je samo jedna od pozitivnih i humanih stvari koju je Burch SAFE odradio u proteklom periodu a slične stvari su planirane i za budućnost.

“Kao predsjednica asocijacije, zajedno sa svojim vrijednim članovima se od srca zahvaljujem svim kolegama, poznanicima kao i osoblju Burch univerziteta koji su bili dio ove pozitivne priče i izmamili osmijehe na 1600 dječijih lica. Naravno, već u sljedećem semestru planiramo još jednu humanitarnu akciju, za koju sam sigurna da ćemo kao i do sada imati punu podršku naših kolega i osoblja. Donacija nikada ne može biti mala a najbitnije je da je iskrena i od srca jer naše malo njima puno znači“, istakla je studentica Burch univerziteta, Fatima Kovačević.

 

Ne propustite