Mektić razgovarao sa komandantom EUFOR-a Schrotterom

Aktuelno
Mektić razgovarao sa komandantom EUFOR-a Schrotterom
Ministarstvo sigurnosti BiH u narednoj godini će razviti mnogo efikasniju i širu saradnju sa EUFOR-om, dogovoreno je tokom današnjeg sastanka ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i komandanta EUFOR-a genaral-majora Friedricha Schrottera.

Ministarstvo sigurnosti BiH u narednoj godini će razviti mnogo efikasniju i širu saradnju sa EUFOR-om, dogovoreno je tokom današnjeg sastanka ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i komandanta EUFOR-a  genaral-majora Friedricha Schrottera.

Mektić je informirao komandanta  Schrottera o aktivnostima Ministarstva sigurnosti, posebno naglašavajući aktivnosti na uspostavljanju zajedničkih modela borbe protiv terorizma, organiziranog kriminala i zaštite granica na regionalnom nivou. 

Razgovarano je i o evropskom putu BiH, gdje je ministar Mektić konstatirao da je napravljen  iskorak tokom 2016. godine uspostavom operativne saradnje sa EUROPOL-om te da je Ministarstvo sigurnosti BiH u potpunosti spremno da odgovori na upitnik EU koji se odnosi na oblast sigurnosti.

Komandant Schrotter je, odajući priznanje ministru Mektiću za dosadašnji rad, ponudio pomoć i predložio da saradnja sa Ministarstvom, ali i drugim sigurnosnim agencijama bude dignuta na viši nivo, saopćeno je iz ovog ministarstva. 

(FENA)

Ne propustite