Zemljotres pogodio Rumuniju, tresao se i Bukurešt

Svijet
Zemljotres pogodio Rumuniju, tresao se i Bukurešt
Zemljotres jačine 5,2 stepena Rihterove skale potresao je rano jutros istočne dijelove Rumunije, a osjetio se i u prijestonici Bukureštu, saopštili su seizmolozi. Zasad nema izvještaja o eventualnoj šteti ili povrijeđenima.

Zemljotres jačine 5,2 stepena Rihterove skale potresao je rano jutros istočne dijelove Rumunije, a osjetio se i u prijestonici Bukureštu, saopštili su seizmolozi. Zasad nema izvještaja o eventualnoj šteti ili povrijeđenima. Rumunski institut je objavio da je jačina zemljotresa bila 5,2 stepena, dok američki geološki zavod navodi da je bio 5,6 stepeni. Epicentar zemljotresa registrovan je na dubini od 100 kilometara, oko 1.20 sati po lokalnom vremenu, prenijela je agencija AFP.

Zemljotres je pogodio oblast Vrancea, severoistočno od Bukurešta. Tu oblast je 1977. godine pogodio snažan zemljotres jačine 7,2 stepena Rihterove skale. Poginulo je više od 1.500 osoba, najviše u Bukureštu. Oblast Vrancea, kao i dobar dio Rumunije, nalazi se na razmeđu tri tektonske ploče, pa je Rumunija zato među evropskim zemljama Evrope koje su najviše izložene zemljotresima.

Ne propustite