Haradinaj ide na Trumpovu inauguraciju

Region
Haradinaj ide na Trumpovu inauguraciju
Nekadašnji komandant OVK i šef Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj obznanio je da je dobio poziv za inauguraciju novog predsjednika SAD Donalda Trumpa. Predsjednik Kosova Hashim Tachi tvrdi da to nije istina. Haradinajev portparol Muharem Nitaj potvrdio je medijima u Prištini da će njegov šef ići na Trumpovu inauguraciju, što Tachi nije sportski prihvatio, već je na svom sajtu „objasnio“ o kakvom je pozivu riječ.

Nekadašnji komandant OVK i šef Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj obznanio je da je dobio poziv za inauguraciju novog predsjednika SAD Donalda Trumpa.
Predsjednik Kosova Hashim Tachi tvrdi da to nije istina.

Haradinajev portparol Muharem Nitaj potvrdio je medijima u Prištini da će njegov šef ići na Trumpovu inauguraciju, što Tachi nije sportski prihvatio, već je na svom sajtu „objasnio“ o kakvom je pozivu riječ.

Prema Tachiju, Haradinaja nisu pozvali Trumpovi saradnici, već posebna kompanija koja se bavi kampanjom i odnosima sa političkim organizacijama. Tachijev odgovor uslijedio je nekoliko dana pošto se predsjednik Kosova našao na meti ozbiljnih kritika u Prištini zbog činjenice da je u dosadašnjem toku predsjednikovanja imao samo jednu međunarodnu posjetu i to Malti. 

Ne propustite