Upozorenje vozačima na moguću poledicu

Bosna i Hercegovina
Upozorenje vozačima na moguću poledicu
U južnim krajevima Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz povoljne vremenske uvjete, dok se u ostalim krajevima, zbog pada temperature tokom noći, poledica može očekivati na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na širem području Romanije upozorava se na mjestimično ugažen snijeg na kolovozu.

U južnim krajevima Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz povoljne vremenske uvjete, dok se u ostalim krajevima, zbog pada temperature tokom noći, poledica može očekivati na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.
Na širem području Romanije upozorava se na mjestimično ugažen snijeg na kolovozu.
 
Na dionicama u kotlinama, tokom noći i jutra moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Skreće se pažnja i na učestale sitnije odrone i savjetuje se opreznija vožnja. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH. 
 
Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Nemila-Žepče, M-6 Čapljina-Studenci i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralni putevi M-5 u Bihaću, M-4 u Tuzli (naselje Stupine) i  M-6.1 u Mostaru i Tomislavgradu. 
 
Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se oko 40 minuta, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  
 
Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.
 
 

 

Ne propustite