Najveće katastrofe po kojima ćemo pamtiti godinu kojoj odbrojavamo zadnje dane

Svijet
Najveće katastrofe po kojima ćemo pamtiti godinu kojoj odbrojavamo zadnje dane
Ove se godine dogodilo toliko velikih terorističkih napada, padova zrakoplova, razornih potresa i devastirajućih tropskih oluja da smo mnoge od njih već i zaboravili.

Ove se godine dogodilo toliko velikih terorističkih napada, padova zrakoplova, razornih potresa i devastirajućih tropskih oluja da smo mnoge od njih već i zaboravili. Ove je godine ponovno oboren crni rekord, pa je izmjerena najviša prosječna temperatura na Zemlji od kad postoje mjerenja - čak 1,2 stepena celzijusa. Takav drastičan porast uzrokuje sve intenzivnije klimatske promjene, pa su ove godine tisuće ljudi stradali od prirodnih nepogoda, od neviđene sniježne mećave u SAD-u, nezapamćenog toplotnog vala u Indiji, do stravične tropske oluje Matthew.

Serija razornih potresa pogodila je Italiju, Japan i Ekvador, u kojima je nestalo gotovo 1700 života, a uz neopisivu materijalnu štetu stradala je i neprocjenjiva povijesna baština.

Godinu su obilježile i tri tragične zrakoplovne nesreće s više od 50 poginulih, a najstrašnija se dogodila prošli mjesec, u kojoj je stradao gotovo cijeli nogometni tim brazilskog prvoligaša. 

Teroristički napadi na područjima EU, Turske i SAD-a širili su strah od izbjeglica i muslimana, a ukupno su odgovorni za smrt više od 150 ljudi.

Ne propustite