Fikret Abdić u srijedu promoviše svoju knjigu "Od idola do ratnog zločinca i natrag"

Bosna i Hercegovina
Fikret Abdić u srijedu promoviše svoju knjigu "Od idola do ratnog zločinca i natrag"
Promocija najavljenje knjige Fikreta Abdića, načelnika Velike Kladuše i osuđenog ratnog zločinca, održat će se u srijedu 28. decembra u Velikoj Kladuši. Iz Laburističke stranke BiH danas su uputili poziv medijima da će se za dva dana u Velikoj Kladuši održati promocija knjige načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića. Promocija knjige "Od idola do ratnog zločinca i natrag" održat će se 28. decembra, u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Kladuša, s početkom u 15.00 sati. Fikret Abdić je odmah nakon preuzimanja načelničkog mandata u Sarajevu rekao da je pravosuđe BiH o njemu dalo svoje mišljenje u optužnici, dok je pravosuđe Hrvatske mišljenje dalo u presudama, te je najavio promociju knjige u kojoj će biti ponuđeni odgovori na mnoga pitanja.

Promocija najavljenje knjige Fikreta Abdića, načelnika Velike Kladuše i osuđenog ratnog zločinca, održat će se u srijedu 28. decembra u Velikoj Kladuši.
Iz Laburističke stranke BiH danas su uputili poziv medijima da će se za dva dana u Velikoj Kladuši održati promocija knjige načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića.

Promocija knjige "Od idola do ratnog zločinca i natrag" održat će se 28. decembra, u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Kladuša, s početkom u 15.00 sati.

Fikret Abdić je odmah nakon preuzimanja načelničkog mandata u Sarajevu rekao da je pravosuđe BiH o njemu dalo svoje mišljenje u optužnici, dok je pravosuđe Hrvatske mišljenje dalo u presudama, te je najavio promociju knjige u kojoj će biti ponuđeni odgovori na mnoga pitanja.

"Ja sam napisao knjigu i tražim sud javnosti. Promocija knjige će biti uskoro, a nakon promocije razgovarat ću i o knjizi i o svim drugim pitanjima. Mislim da neće biti nijednog pitanja na koje knjiga neće odgovoriti", rekao je tada Abdić.

Kako se iz saopćenja Laburističke stranke navodi, Abdić će nakon promocije knjige uspostaviti kontakt sa medijima.

Ovog vikenda, načelnik Velike Kladuše je imao i prvu zvaničnu posjetu, a Abdića je posjetila delegacija općine Inđija iz Srbije, koju je predvodio načelnik Vladimir Gak.

Podsjećamo, Županijski sud u Karlovcu osudio je Abdića 2003. godine na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud Hrvatske preinačio mu je kaznu na 15 godina zbog ratnog zločina počinjenog na području Bosanske krajine od 1993. do 1995. godine.

Proglašen je krivim zbog uspostave Autonomne pokrajine Zapadna Bosna, suprotno Ustavu Bosne i Hercegovine, te zato što je, kao vrhovni zapovjednik tzv. Narodne odbrane, odgovoran za otvaranje logora i prihvatnih centara kroz koje je prošlo najmanje 5.000 ljudi.

U martu 2012. godine pušten je na slobodu iz zatvora u Puli nakon što je odslužio dvije trećine kazne, odnosno deset godina i devet mjeseci.
 

Ne propustite