Kako zadržati pravog ili pravu?

Ljubav
Kako zadržati pravog ili pravu?
Prihvatite mane: Nitko od nas nije savršen. Ako je netko 20 ili 25 godina živio jednim načinom života vi ga sigurno nećete promijeniti. I uostalom, vaš parter ne želi novu mamu ili tatu nego nekoga tko će ga voljeti takvim kakvim je.

Prihvatite mane:

Nitko od nas nije savršen. Ako je netko 20 ili 25 godina živio jednim načinom života vi ga sigurno nećete promijeniti. I uostalom, vaš parter ne želi novu mamu ili tatu nego nekoga tko će ga voljeti takvim kakvim je. Naravno da ćete postaviti određene granice ali nemojte misliti da će se vaš partner ponašati upravo onako kako vi želite. Ako su razlike prevelike jednostavno prekinite vezu.

Priznajte kada ste u krivu:

Postoji puno dana kada se jednostavno svađate bez veze. Vas ulovi pms, a on je imao loš dan na poslu. Na kraju uvidite da zapravo pravog razloga za svađu i nema. Ako ste krivi priznajte krivicu. Biti preponosan u takvim situacijama i nema neke koristi.

Naučite poštovati međusobne različitosti:

Ukoliko te razlike nisu prevelike i od životne važnosti jednostavno prihvatite da on obožava gledati nogomet dok vi u tome vidite samo 11 luđaka koji trče za loptom. A možda na kraju i zavolite nogomet i doživite delirij na stadionu kad se konačno odlučite otići s njim na utakmicu.

Budite svjesni da postoje stresni periodi u vašim životima:

Ukoliko je vaš partner imao stresan dan na poslu te dođe kući nervozan napadajući vas za svaku sitnicu, nemojte odmah skakati kao osa i tjerati mak na konac. Vrlo lako za reći a teško za učiniti, međutim efekat će biti pozitivan. Vaš će se partner ohladiti i vratiti ćete se u normalu. Ukoliko se takav scenarij ponavlja svaki dan onda je definitivno vrijeme da se zabrinete.

Budite neovisno sretni:

Ukoliko ste sretni samo kada ste s partenrom i kada vam on poklanja pažnju imate problem. Morate biti zadovoljni svojim samostalnim životom, svojim prijateljima, hobijima i ostalim. Nemojte shvaćati partnera kao igračku koja vas mora konstantno zabavljati. On može kad tad otići a gdje ste onda?

Otjerajte njuškala:

Nemojte ljudima dopuštati da se miješaju u vašu vezu. U vezi ste vi i on, a ne vi, on i vaša i njegova mama.

Pametno odabirite argumente:

ukoliko se radi o glupom razlogu za svađu popustite ili probajte naći neki pametan argument.


 
Nemojte vikati:

Dobre se veze zasnivaju na dobrom prijateljstvu i uzajamnom poštovanju. Vikanju tu nema mjesta. Ukoliko se ne možete kontrolirati nastavite raspravu kasnije a u međuvremenu se ispucajte na neki drugi način. Fizička aktivnost je zlatan lijek.

Nemojte gušiti jedan drugoga:

Ukoliko dođete doma prije njega nemojte ga čim uđe zasipati prigovorima i obvezama koje mora izvršiti. Pričekajte malo da se relaksira. Inače neće baš s osmjehom na licu dolaziti poslije posla kući već će radije zabrijati negdje drugdje.

Naučite opraštati:

Nastojte s partnerom otvoreno razgovarati i shvatiti zašto je učinio nešto što vas je povrijedilo. I nastojte oprostiti. Naravno, pri tom nemojte izigravati budalu. Ukoliko je on/ona jednostavno kreten ostavite ga.

Recite ‘volim te’:

Nemojte nakon duljeg perioda veze zaboraviti ove dvije lijepe riječi. Uvijek ih je lijepo čuti. Naravno iza njih moraju stajati i djela.

Što manje o bivšima:

Izbjegavajte stalno pričati o bivšima. Ukoliko vas partner nešto pita odgovorite, ali inače nemate što stalno napominjati vaše bivše partnere.

Razgovarajte:

Nastojte da se vaš život ne pretvori u gledanje filmova. To se vrlo lako može dogoditi kad počnete živjeti skupa. Razgovarajte i nađite vremena za zajedničke izlaske.

Ne propustite