U Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini malo do umjereno oblačno

Bosna i Hercegovina
U Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini malo do umjereno oblačno
U Bosni je jutros bilo pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -7 stepeni, Bugojno i Ivan-sedlo -4, Bihać, Livno, Sarajevo i Srebrenica -3, Bjelašnica, Jajce, Tuzla i Zenica -2, Bijeljina, Goražde, Gradačac, Prijedor i Sanski Most -1, Banja Luka, Doboj i Zvornik 0, Trebinje 4, Mostar 7 i Neum 8 stepeni.

U Bosni je jutros bilo pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.
Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -7 stepeni, Bugojno i Ivan-sedlo -4, Bihać, Livno, Sarajevo i Srebrenica -3, Bjelašnica, Jajce, Tuzla i Zenica -2, Bijeljina, Goražde, Gradačac, Prijedor i Sanski Most -1, Banja Luka, Doboj i Zvornik 0, Trebinje 4, Mostar 7 i Neum 8 stepeni. 
 
Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 953 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo opada.
 
U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Vjetar slab do umjeren promijenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura većinom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni. U područjima s maglom koji stupanj i niža.
 
U Sarajevu magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.
 
 
 

 

Ne propustite