U BiH sutra oblačno

Aktuelno
U BiH sutra oblačno
U Bosni će sutra biti pretežno oblačno vrijeme, po kotlinama i uz riječne tokove sa kratkotrajnom maglom ili niskim oblacima, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno.

U Bosni će sutra biti pretežno oblačno vrijeme, po kotlinama i uz riječne tokove sa kratkotrajnom maglom ili niskim oblacima, a  u Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Vjetar će biti slab do umjeren, promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati između -4 i 0, na jugu BiH od 0 do 5, a najviša dnevna  većinom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 13 stupnjeva. U područjima sa maglom bit će koji stupanj i niža. 

U Sarajevu je, u jutarnjim satima, moguća magla ili niska oblačnost. Tokom dana doći će do postupnog smanjenja oblačnosti. Jutarnja temperatura iznosit će oko -2, a najviša dnevna  oko 4 stupnja.

Danas je u Bosni bilo magle ili niskih oblaka. Tokom dana, došlo je do postupnog smanjenja oblačnosti. U Hercegovini i na jugozapadu je vedro. 

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica, Sanski Most, Banja Luka i Bijeljina 0 stupnjeva, Bihać, Gradačac i Tuzla 1,  Sarajevo i Zvornik 2,  Zenica 3,  Bugojno i Ivan-sedlo 4,  Sokolac 7, Kupres, Livno i Bileća 10, Neum 13, Mostar i Trebinje 14 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

.(FENA)

Ne propustite