Škaljić: Mnogi kažu da hoće u EU, a to ne čine

Aktuelno
Škaljić: Mnogi kažu da hoće u EU, a to ne čine
Poslanik SBB-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Fehim Škaljić je, gostujući u političkom magazinu „Otisak“, kazao da je koalicija SBB-SDA stabilna i ona je izbor sadašnje vlasti.

Poslanik SBB-a  BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Fehim Škaljić je, gostujući u političkom magazinu „Otisak“, kazao da je koalicija SBB-SDA stabilna i ona je izbor sadašnje vlasti.

Po njegovim riječima, ovu koaliciju može ugroziti „rezultat onoga što smo obećali biračima i rezultat onoga što su izvršne vlasti predložile da će uraditi kao argument da im se da povjerenje.”

Govoreći o relaksaciji odnosa u BiH, Škaljić navodi da je uspjeh srazmjeran racionalnosti ponašanja.

- BiH i narodi u njoj su evropska zemlja, na evropskoj teritoriji i nama pripada pravo da budemo dio zajednice evropskih zemalja i to je cilj kojem se moramo posvetiti. Tada će unutrašnje uređenje i granice sa drugima u regionu biti relativne – smatra Škaljić.

Kada je u pitanju Evropska unija, navodi kako mnogi kažu da hoće u EU, a to ne čine.

- Imamo situaciju da ovaj parlament i Evropski parlament imaju zajedničko tijelo koje se bavi pridruživanjem. Skoro dvije godine mi nismo u stanju da usvojimo zajednički poslovnik o radu, zato što pojedinci iz delagacije insistiraju da se primjenjuju naši principi kao što je enitetsko glasanje - kazao je Fehim Škaljić.

 

Ne propustite