Vučić: Ne razumijem zašto se Hrvati i Amerikanci uzrujavaju zbog tih starih kanti!?

Region
Vučić: Ne razumijem zašto se Hrvati i Amerikanci uzrujavaju zbog tih starih kanti!?
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će dobiti besplatno šest lovačkih zrakoplova Mig-29 iz Rusije, te da će biti plaćena samo njihova modernizacija i novo suvremeno naoružanje.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će dobiti besplatno šest lovačkih zrakoplova Mig-29 iz Rusije, te da će biti plaćena samo njihova modernizacija i novo suvremeno naoružanje. Kako prenosi B92, Vučić je ironično komentirao navode da se radi o starim "kantama": "Zašto se netko uzrujava zbog tih kanti? I Hrvati i Amerikanci. Zašto se živcirate ako su kante i ako su me Rusi 'preveslali' da ih uzmem besplatno?"

Vučić je pritom napomenuo da Hrvatska vojska i dalje ima zrakoplovi Mig-21, koji su tehnološki zastarjeli i daleko slabiji od Migova 29, ali nije odgovorio na pitanje koje su godine proizvedeni zrakoplovi koje je Rusija poklonila Srbiji.  Premijer Srbije je negirao da je prijetio kada je rekao da Srbija više nikada neće dozvoliti da se ponovi akcija Oluja iz 1995. godine, već da je samo rekao kako Srbija neće dozvoliti da joj netko protjeruje i ubija ljude, prenosi B92.

Ne propustite