Aleksejev: Ko posjeduje MiG 29 niko ne smije na njegovu granicu

Svijet
Aleksejev: Ko posjeduje MiG 29 niko ne smije na njegovu granicu
Pukovnik Andrej Aleksejev, zamenik načelnika vazduhoplovnog centra u Moskvi, koji je posjetio premijer Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je novinarima da ako jedna zemlja u svom naoružanju posjeduje MiG 29, onda niko ne smije da posegne za njenom granicom. Objašnjavajući u čemu je razlika između MiG 21 i MiG 29, on kaže:

Pukovnik Andrej Aleksejev, zamenik načelnika vazduhoplovnog centra u Moskvi, koji je posjetio premijer Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je novinarima da ako jedna zemlja u svom naoružanju posjeduje MiG 29, onda niko ne smije da posegne za njenom granicom.
Objašnjavajući u čemu je razlika između MiG 21 i MiG 29, on kaže:

"Razlika je u jednom pokoljenju. MiG 21 je iz perioda na granici drugog i trećeg pokoljenja, dok je MiG 29 blistavi primjerak četvrte generacije".

Prema njegovim riječima, MiG 29 ima savršeniji sistem naoružanja, bolje manevarske spobnosti i tri puta veće mogućnosti kada je riječ o borbenoj primjeni, piše Tanjug.

U poređenju sa nekim zapadnim avionima, pobjednik je uvijek bio MiG 29 i ima bolje karakteristike, zaključio je Aleksejev.

Ne propustite