Svaki komad nakita Medine Kazić ima svoju priču

Praktična žena
Svaki komad nakita Medine Kazić ima svoju priču
Svoje ideje, kreativnost, mlada studentica i dizajnerica nakita Medina Kazić, pretvorila je u hobi u kojem istinski uživa, ali i ostvaruje dodatni izvor prihoda. Njen talenat prepoznali su mnogi, pa Medina danas svoj nakit pod nazivom "Desert Rose" prodaje velikom broju vjernih kupaca.

Svoje ideje, kreativnost, mlada studentica i dizajnerica nakita Medina Kazić, pretvorila je u hobi u kojem istinski uživa, ali i ostvaruje dodatni izvor prihoda. Njen talenat prepoznali su mnogi, pa Medina danas svoj nakit pod nazivom "Desert Rose" prodaje velikom broju vjernih kupaca. Njen nakit se može nositi uz razne odjevne kombinacije, od dnevnih do elegantnih, a mogu ga nositi i osobe svih dobi. U svaki komad unikatnog nakita je uloženo mnogo truda, ljubavi i strpljenja i svaki je priča za sebe.. 

1. Kako je započela "Desert rose" priča? U čemu pronalazite inspiraciju za rad?

Oduvijek sam voljela imati drugačije stvari, posebne i unikatne. Većinom ono što se plasira na tržiste postane copy-paste. S toga sam željela sama sebi dizajnirati nakit koji će biti jedinstven. Volim se poigrati sa maštom, tako sam počela praviti skice, slike iz glave pretvarati u djela. U početku sam to pravila samo za sebe, zatim sam dobijala prijedloge da svoje kreacije plasiram dalje. Odbijala sam, ali po nagovoru prijateljica prihvatila sam. I tako sam započela prodavati nakit i preko interneta. Danas se moja stranica na facebook-u zove "Salon modnog nakita Desert rose". Inspiraciju pronalazim u svemu. Jako sam inspirativna osoba, volim detalje, volim uživati u stvarima koje drugi čak i ne primjete. Danas živimo u ubrzanom vremenu, svi se negdje žurimo i često ne opazimo svu ljepotu koja se nalazi oko nas. Ukoliko je opazimo to se zove sreća.

2. Da li je izrada nakita oduvijek bila Vaša ljubav?

Da, oduvijek sam voljela sama za sebe kreirati stvari, tako se rodila ljubav prema nakitu. Volim eleganciju, trudim se da svojim proizvodima probudim u ženama ženstvenost i izmamim osmijeh. 

3. Na koji način promovišete svoje radove, osim facebook stranice?

U ovo vrijeme kada je toliko medija i komercijalnih reklama teško je ostati zapamćen s toga se trudim da što više posjećujem sajmove. Dakle, kada god mi se ukaže prilika ja volim uživo kupcima predstaviti svoj rad. 

4. Da li je teško opstati na tržištu,budući da je konkurencija sve veća? 

Trudim se da moji radovi budu unikatni i inovativni, a u isto vrijeme trendi i praktični. Radim nakit za sva vremena, nešto što će žene uvijek voljeti i rado nositi.

5. Ko su Vaše najčešće mušterije?

Većinom su to djevojke i djevojčice. 

6. Koliko Vam znače njihove pohvale i oduševljenja?

Najveći uspjeh mi je kada uspijem zadovoljiti kriterije mojih kupaca. Lijepo je kada ste Vi razlog nečijeg osmijeha i zadovoljstva. 

7. Šta biste poručili svim našim čitaocima za kraj?

Ne ispunjavajte život danima, ispunite dane životom pa čak i kad se život promjeni i postane teži, Vi promjenite sebe i postanite jači. Vrlo malo je potrebno za sretan život, sve je unutar Vas i Vašeg načina razmišljanja, usudite se Vaše snove pretvoriti u realnost i samo budite svoji, svidjet će se kome treba.

Ne propustite