Roditelji morali zvaničniku iz SDA dati 15 000 KM da im zaposli kćerku!

Crna hronika
Roditelji morali zvaničniku iz SDA dati 15 000 KM da im zaposli kćerku!
Nesretni roditelji su nakon dugo razmišljanja odlučili da podignu kredit i kćerki obezbijede siguran posao.

Roditelji djevojke čiji je identitet poznat redakciji za posao u jednoj državnoj firmi morali su dati 15 000 KM jednom visokom dužnosniku iz SDA kako bi je zaposlio.

Nakon što je završila fakultet nekoliko godina je bila bez stalnog posla. Povremeno je radila u nekim firmama koje bi najčešće propale ili je na crno radila neke honorarne poslove kako bi preživjela.

Roditelji su joj zaposleni sa SSS i nemaju neke posebne plaće niti konekcije sa utjecajnim ljudima koji bi joj mogli "našteliti" posao. Međutim, na jednoj svadbi su upoznali jednog od najutjecajnijih članova SDA koji je odlično pozicioniran u stranci i on im je obećao da će im naći posao za kćerku.

Nekoliko mjeseci su ga zivkali na telefon, obećavao je svašta, ali jednog dana je došao sa konkretnim prijedlogom. Kao, "postoji osoba koja vam kćerku može zaposliti u jednoj državnoj firmi, ali ja toj osobi moram dati 15 000 KM da to učini". Lijepo je objasnio da se takav način zapošljavanja u BiH najčešće praktikuje i da razmisle.

Nesretni roditelji su nakon dugo razmišljanja odlučili da podignu kredit i kćerki obezbijede siguran posao. Dogovor je bio pola odmah, a drugu polovinu nakon što kćerka potpiše ugovor.

Bez obzira koliko god da je čovjek pošten u ovoj državi je prisiljen da bude dio koruptivnog lanca ukoliko želi da obezbijedi egzistenciju. Prisiljen je da bude dio uigranog sistema zapošljavanja ili slobodno može pokupiti stvari i otići iz države.

Ne propustite