Mostarci i devetu godinu bez izbora, za SDA i HDZ odobren i četvrti budžet

Bosna i Hercegovina
Mostarci i devetu godinu bez izbora, za SDA i HDZ odobren i četvrti budžet
Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je s 51 glasom (deset 'protiv' i 16 suzdržanih) predloženi zakon kojim se gradonačelniku Mostara i načelniku Odjela za finansije daju ovlasti za donošenje i izvršenje gradskog budžeta za iduću godinu. Tačnije, novac od oko 60 miliona KM povjeren Ljubi Bešliću iz HDZ-a BIH i Izetu Šahoviću iz SDA. I to već četvrtu godinu zaredom budući da u tom gradu, isključivom krivicom SDA i HDZ-a BiH, već preko osam godina nema izbora.

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je s 51 glasom (deset 'protiv' i 16 suzdržanih) predloženi zakon kojim se gradonačelniku Mostara i načelniku Odjela za finansije daju ovlasti za donošenje i izvršenje gradskog budžeta za iduću godinu.
Tačnije, novac od oko 60 miliona KM povjeren Ljubi Bešliću iz HDZ-a BIH i Izetu Šahoviću iz SDA. I to već četvrtu godinu zaredom budući da u tom gradu, isključivom krivicom SDA i HDZ-a BiH, već preko osam godina nema izbora.

Za ovakav scenarij danas su u Parlamentu FBiH glasali SDA, HDZ i SBB, uz argument kako ne bi stao život u Mostaru. Biće interesantno vidjeti kako će se ovi poslanici ponašati kada na dnevni red dođe isti prijedlog za Stolac, jer i u toj opštini bi uskoro mogao stati život.

Iz opozicije su kritikovali ovakvu odluku za Mostar, jer smatraju da su upravo stranke sadašnje parlamentarne većine krive za dugogodišnji status quo te blokiranje izbornog procesa u gradu.

Građani Mostara i u narednu, devetu godinu, ulaze bez izbora, a SDA i HDZ sa svježim kapitalom za novo manipulisanje.

Ne propustite