PAŽNJA: Pojavio se lažni "pregled godine" na Fejsbuku - ne nasjedajte!

Internet
PAŽNJA: Pojavio se lažni "pregled godine" na Fejsbuku - ne nasjedajte!
Video pregled godine na izmaku na najvećoj društvenoj mreži svijeta može biti zabavan, ali treba da znate da je samo jedna aplikacija autentična i sigurna za korištenje. Kao i ranijih godina, Fejsbuk nam tokom decembra nudi kratak video s pregledom najznačajnijih (kako on to vidi) trenutaka zabilježenih u vidu objava i fotografija tokom boravka na njegovim stranicama.

Video pregled godine na izmaku na najvećoj društvenoj mreži svijeta može biti zabavan, ali treba da znate da je samo jedna aplikacija autentična i sigurna za korištenje.

Kao i ranijih godina, Fejsbuk nam tokom decembra nudi kratak video s pregledom najznačajnijih (kako on to vidi) trenutaka zabilježenih u vidu objava i fotografija tokom boravka na njegovim stranicama. 
Međutim, pojavile su se i prevarantske aplikacije koje od vas zahtjevaju da lajkujete neku stranicu, podijelite objavu ili komentar, kako biste došli do svog video pregleda 2016. 

Naravno, do "Year in Review" videa možete doći bez toga - dovoljno je da odete na Facebook.com/yearinreview2016. U stvari, Facebook će vam je vjerovatno sam ponuditi prije nego što bilo šta napravite. 

Zato nemojte nasjedati na lažne pozive u kojima se od vas traži da nešto preduzmete. Naročito nemojte ostavljati osjetljive lične podatke i preuzimati i instalirati softver iz izvora u koji nemate apsolutno povjerenje.

 

Ne propustite