Godinu dana nije jeo ništa osim krumpira pa smršavio 50 kila

Zanimljivosti
Godinu dana nije jeo ništa osim krumpira pa smršavio 50 kila
Osim viška kilograma Andrew Taylor riješio se i depresije, bolova od starih ozljeda, a i bolje spava.

 

Osim viška kilograma Andrew Taylor riješio se i depresije, bolova od starih ozljeda, a i bolje spava. Snizio mu se kolesterol i tlak. Svakim odlaskom kod liječnika krvna slika mu je sve bolja.

kilo

Australac Andrew Taylor godinu dana nije jeo ništa osim krumpira. Napravio je to, kaže, da se riješi svoje ovisnosti o hrani. Od 1. siječnja ove godine do danas skinuo je više od 50 kilograma i osjeća se bolje nego ikad.  Osim viška kilograma riješio se depresije, i bolova od starih ozljeda, a i bolje spava, kaže. Snizio mu se kolesterol i tlak. Svakim odlaskom kod liječnika krvna slika mu je sve bolja iako su ga doktor, ali i svi ostali odgovarali od ove ekstremne dijete.  

- Imati 151 kilogram je prilično ekstremno. Biti pretio, bolestan i depresivan, to je ekstremna situacija. Teška vremena trebaju teška rješenja - kazao je za News.com.au. foto: Facebook Bio ovisan o hrani Andrew je po cijele dane jeo 'smeće'. Pio je gazirane sokove, jeo prženu hranu, sladolede, kolače i puno pizze,prenosi 24sata.hr.

- Shvatio sam da sam ovisnik o hrani i počeo razmišljati kako alkoholičari prestaju piti, narkomani se prestanu drogirati. Od hrane ne možeš odustati, ali htio sam se približiti tome što sam više mogao pa sam razmišljao postoji li određena namirnica koju bih jedinu mogao jesti i sjetio sam se krumpira - objasnio je. Kaže da krumpiri sadrže sve što čovjeku treba. Krumpiri mu se nisu zgadili 

- Istina, puni su ugljikohidrata, ali imaju i dovoljno proteina, masti, vlakana, vitamina C i željeza - kazao je Taylor koji dnevno pojede tri do četiri kilograma krumpira. Na Novu godinu Andrew organizira domjenak na kojem će nakon godinu dana pojesti svoj prvi obrok koji neće biti od krumpira, ali misli da će u njegovoj kuhinji ova namirnica i dalje biti najzastupljenija. 

- Krumpiri su bili dobri prema meni ove godine i planiram ih nastaviti jesti. Puno sam sretniji i pozitivniji. Imam više energije i kreativniji sam - zaključio je. 

Ne propustite