Zeljkoviću, bit će ti teško, pobjeći ću ti i zabiti gol

Fudbal
Zeljkoviću, bit će ti teško, pobjeći ću ti i zabiti gol
Igrali smo lijepo, baš onako kao u Evropi

Napadač Sarajeva Nemanja Bilbija do subotnje utakmice s Radnikom (5:0) posljednji pogodak postigao je u 2. kolu protiv Borca. Potom je uslijedio golgeterski post, istina više je sjedio na klupi nego što je igrao.

Dolaskom Mehe Kodre na klupu bordo tima Bilbija je zaigrao znatno više nego što je to bio slučaj kod Dženana Uščuplića, a u minulom kolu upisao je pogodak i dvije asistencije.

Najvažniji meč

- Rutinski smo odradili tu utakmicu. Igrali smo lijepo, baš onako kao što smo nastupali u Evropi. Vratili smo se na pravi put - kazao je za "Avaz" Bilbija.

Nemanja voli velike utakmice. Postigao je u srcu Atine protiv Atromitosa dva pogotka, zahvaljujući kojima je Sarajevo prošlo u plej-of Evropske lige i zaradilo oko milion KM. Potom je svom Borcu u Banjoj Luci postigao gol, a sada je, prema njegovim riječima, red došao da to učini u najvećoj utakmici za bordo klub, onoj nedjeljnoj protiv Željezničara na Grbavici.

- Volim važne utakmice. Upoznao sam sve čari sarajevskog derbija i jedva čekam meč. Želio bih postići pogodak na Grbavici, ali pobjeda u toj utakmici mi je ipak važnija. Moramo nastaviti trku s liderom Širokim, a onda na proljeće ih prestići - kazao je Bilbija.

Ukoliko bude u početnoj postavi u nedjeljnom gradskom derbiju, stoper Željezničara Mladen Zeljković vodit će bezbroj duela s napadačima Sarajeva. S obzirom na to da je Bilbija prijatelj sa Zeljkovićem i nekadašnji saigrač iz Borca, odlučio je da mu preko našeg lista poruči:

- Zeljkoviću, volio bih da igraš. Bit će ti teško, pobjeći ću ti i zabiti gol.

Ne propustite