Posljednja nada za pronalaskom Malaysia Airlinesa "leži" u ovom brodu

Svijet
Posljednja nada za pronalaskom Malaysia Airlinesa "leži" u ovom brodu
Jedini preostali brod koji traga za nestalim avionom kompanije Malaysia Airlinesa, letom 370, počeo je svoju posljednju potragu. Holandski brod Fugro Equator je napustio australsku luku Fremantle u ponedjeljak, a dosad je nekoliko bodova pretraživalo ogromno područje dna Indijskog okeana otkako je avion nestao 2014. godine.

Jedini preostali brod koji traga za nestalim avionom kompanije Malaysia Airlinesa, letom 370, počeo je svoju posljednju potragu. Fugro Equator, brod iz Holandije je napustio australsku luku Fremantle u ponedjeljak, a dosad je nekoliko bodova pretraživalo veliko područje dna Indijskog okeana otkako je avion nestao 2014. godine. Brod Fugro Equator će završiti posljednji dio potrage do početka 2017. godine. 

Zvaničnici su saopćili da će prekinuti potragu za avionom ako olupina ne bude pronađena do početka naredne godine. Dosad u operaciji nije pronađen nijedan dio olupine, kao nijedan trag o tome gdje bi se mogao nalaziti avion.

"Ovo je herojski poduhvat, ali već se pripremamo na činjenicu da nećemo pronaći avion MH370 u narednim sedmicama, iako se još uvijek nadamo", izjavio je australski ministar transporta Darren Chester.

Ne propustite