Pripreme za dolazak bebe

Mame i bebe
Pripreme za dolazak bebe
Žene planiraju, pakiraju se, kupuju stvari za bebu, za sebe, za rodilište, ali osjećaj svjesnosti da dolazi beba možda tek osjetite na putu prema bolnici ili u trenutku kada primite svoju tek rođenu bebu.

Žene planiraju, pakiraju se, kupuju stvari za bebu, za sebe, za rodilište, ali osjećaj svjesnosti da dolazi beba možda tek osjetite na putu prema bolnici ili u trenutku kada primite svoju tek rođenu bebu.

Ne postoji nikakva posebna metoda pripreme. Osim velike odgovornosti, stiže vam i velika sreća. Prihvatite to sasvim opušteno,  prirodno je ukoliko ste malo zbunjeni i uznemireni. Kada primite svoju bebu u naručje, osjetit ćete nezamislivu sreću i bogatstvo i sve će vam nekako sjesti na mjesto,

Imate devet mjeseci pripremiti se što se tiče stvarčica za bebu. Do dolaska bebe bitno je da imate krevetić s madracem, kadicu, komodu za dječje stvari, kozmetiku, auto-sjedište s kojom ćete iznijeti dijete iz rodilišta, kolica u ležećem položaju, robicu.

Nemojte pretjerivati s robicom, jer mnoge majke u velikoj želji i uzbuđenju kupe preveliku količinu robe, a beba dok je mala ne stigne sve to iznositi. Dovoljno je da imate par bodića, čarapica, hlačice, majčice, jednodijelnu pidžamu, par kombinezona.

Ako vam netko nudi robicu, prihvatite ju, pa usput kupite ponešto novoga, sebi za gušt. Zasigurno ćete dobiti dosta robice u babinju. Od kozmetike za bebu najvažnije je da imate vlažne maramice, bademovo ulje za prvo kupanje, Pavlovićevu mast, štapiće za uši, Octenisep, sterilne gaze, mekanu četku za kosu, babi ulje, termometar i pelene.


 
Posavjetujte se sa ženama koje su rodile, one će vam sigurno dati savjet što vam je najpotrebnije, a što nepotrebno. U svakom slučaju dolaska sve kupiti na vrijeme.

Spremite torbu oko 35 tjedna trudnoće. U torbu ne zaboravite staviti svoje dokumente, toaletni papir, papirnate maramice, papirnate ručnike, vlažne maramice, mali i veliki ručnik, kremu za ruke, uloške, jednokratne gaćice, jastučiće za dojenje, grudnjak za dojenje, papuče, natikače za tuširanje, kućni ogrtač .

Potrebne su vam barem dvije spavaćice, plastične čaše, mobitel, punjač za mobitel i higijenske potrepštine; četkica, pastu za zube, šampon, češalj, sapun.

Svakako se prije negoli krenete slagati torbu za rodilište posavjetujte s liječnikom iz bolnice gdje ćete roditi, je li upoznat s onim što trebate nositi u bolnicu. Svakoj ženi se savjetuje da prisustvuje tečaju za porodilje jer će saznati što ju sve čeka i kako se može pripremiti kada dođe trenutak porođaja.

Ne propustite