Celta pobjedom ovjerila plasman u dalju fazu takmičena: Schalke nije stigao do maksimalnog učinka

Fudbal
Celta pobjedom ovjerila plasman u dalju fazu takmičena: Schalke nije stigao do maksimalnog učinka
Posljednji dio večerašnjih utakmica Europa lige je završen, a postignuti su sljedeći rezultati:

Posljednji dio večerašnjih utakmica Europa lige je završen, a postignuti su sljedeći rezultati:

SKUPINA K:

Inter se već ranije oprostio od Europe pa je posljednja utakmica sa Spartom bila rezultatski potpuno nevažna. Nerazzurri su uspjeli s 2:1 dobiti vodeću momčad skupine i tako se barem malo iskupiti navijačima za loše rezultate u Europi.

A navijača u četvrtak nije bilo na Meazzi. Stadion u Milanu je zjapio prazan, a igrače je na terenu dočekala tek poruka razočarenja: "Četiri poraza u pet utakmica. Ovo je ono što zaslužujete zbog nedostojanstvenih nastupa. Sramite se!"

Pioli je odmarao najvažnije igrače za prvenstvo, ali Inter je ušao dobro u utakmicu i u 23. minuti je poveo. Strijelac je bio Eder koji je u mrežu pospremio odbijanac.

Na poluvremenu je domaći trener u igru ubacio Ivana Perišića, Sparta je u nastavku uspjela izjednačiti. Strijelac je bio Lukas Marecek u 54. minuti. Mogli su gosti i slaviti ali je Borek Dockal 11 minuta kasnije promašio jedanaesterac. Sparta nije iskoristila svoju priliku, ali Inter jest. Eder je bio precizan i u sudačkoj nadoknadi pa je svojoj momčadi osigurao pobjedu na oproštaju s Europom. Marcelo Brozović nije konkurirao za utakmicu.

Hapoel Beer Sheva je u Engleskoj sa Southamptonom odigrao 1:1 i tako na kraju slavio u izravnoj borbi za šesnaestinu finala. Strijelac vodećeg pogotka za Izraelce je  bio Buzaglo u 79. minuti, a Southampton je izjednačio preko Virgila Van Dijka u sudačkoj nadoknadi. Van Dijkov pogodak nije bio dovoljan za drugo mjesto. Tamo bi ih odveo remi od 0:0 ili pobjeda, a ovako se moraju oprostiti od Europe...

Cimirot prošao dalje, Šehić završava epizodu u Europa ligi.

SKUPINA I:

U skupini I je sve bilo jasno i prije posljednjih utakmica. Dalje idu Schalke i Krasnodar, a obje momčadi su poražene! Salzburg je s 2:0 pobijedio Schalke koji je na kraju završio kao pobjednik skupine. Prvi pogodak je postigao Schlager u 22. minuti igre, a pobjedu je potvrdio Josip Radošević u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Radošević je odigrao čitavu utakmicu za austrijsku momčad, a Sead Kolašinac nije bio u kadru kod Schalkea.
 
Nice je pobijedila Krasnodar i tako se s dvije pobjede oprostila od Europe. Fedor Smolov je u 52. minuti iskoristio pogrešku Francuza i doveo je Krasnodar u vodstvo, ali su igrači Nice uspjeli preokrenuti. Andreas Granqvist je u 61 minuti isključen, a Alexy Bosetti je izjednačio iz penala. Pobjedu Nici je osigurao Maxime Le Marchand u 77. minuti. Vratio se nakon ozljede Mario Balotelli, a odigrao je prvo poluvrijeme.

Plzen zavio u crno momčad Austrije: Medunjanin odličan u pobjedi Maccabija, ali...

SKUPINA G:

Ajax i Standard iz Liegea su odigrali 1:1, a Nizozemci idu u šesnaestinu finala kao prvoplasirana momčad skupine. El-Ghazi je Ajaxu osigurao vodstvo u 27. minuti, a Raman je izjednačio u 85. minuti igre.

Celta Vigo je zahvaljujući pobjedi od 2:0 nad Panathinaikosom druga momčad iz skupine koja nastavlja natjecanje u Europi. Strijelci su bili Guidetti u 4. minuti i Orellana u 76. minuti igre.

Ne propustite