Tri maskirane osobe otele mladića i opljačkale ga, policija traga za počiniocima

Crna hronika
Tri maskirane osobe otele mladića i opljačkale ga, policija traga za počiniocima
U srijedu oko 20.35 sati u službene prostorije IV PU pristupio je L.A., rođen 1984. godine u Trnovu, nastanjen u Sarajevu i prijavio da je navedenog dana oko 18.05 sati u ulici Mratnjevače, općina Ilidža, dok se kretao svojim putničkim motornim vozilom marke "VW Golf 2", zaustavljen od strane tri nepoznata lica, piše Patria.

U srijedu oko 20,35 sati u službene prostorije IV PU pristupio je L.A., rođen 1984. godine u Trnovu, nastanjen u Sarajevu i prijavio da je navedenog dana oko 18,05 sati u ulici Mratnjevače, općina Ilidža, dok se kretao svojim putničkim motornim vozilom marke "VW Golf 2", zaustavljen od strane tri nepoznata lica, piše Patria.

Maskirana nepoznata lica su se predstavila kao "policija" i uz prijetnju vatrenim oružjem i upotrebom fizičke snage mladića protivpravno lišila slobode i putničkim motornim vozilom marke "Mercedes", plave boje odvezla na lokalitet "Mala Grkarica", općina Trnovo. 

Po izjavi L.A. nepoznata lica su mu otuđila određenu sumu novca, mobilni telefon i lične dokumente, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Obilaskom navedenog lokaliteta, pronađeno je napušteno vozilo marke "Meredes", plave boje, koje će biti prevezeno u prostorije MUP-a, radi potrebnih provjera i vještačenja.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Ne propustite