To baš nije bilo njegovo veče: Ronaldo opet nogom krenuo na rivala, ali se i propisno obrukao

Fudbal
To baš nije bilo njegovo veče: Ronaldo opet nogom krenuo na rivala, ali se i propisno obrukao
Fudbaleri Real Madrida prokockali su dva gola prednosti protiv Borussije Dortmund te su grupnu fazu takmičenja Lige prvaka završili na drugom mjestu.

Fudbaleri Real Madrida prokockali su dva gola prednosti protiv Borussije Dortmund te su grupnu fazu takmičenja Lige prvaka završili na drugom mjestu.

To je samo podgrijalo nagađanja da Kraljevi neće sinoć slaviti, a o čemu smo već i pisali. Real je do 60. minuti imao sigurnih 2:0, ali je meč okončan 2:2.

Cristiano Ronaldo ponovo je podbacio, ali je i nasjeo na provokacije igrača iz Dortmunda. Naime, Marcel Schmelzer je krenuo u dvoboj s njim za jednu loptu, Ronaldo je pružio nogu prema njoj, a defanzivac Milionera je pao kao pokošen.

Portugalac je odmah počeo mahati rukama i bio bijesan, a onda mu je pokušao i podmetnuti nogu. Sudija na ovo ipak nije reagovao, pa je okršaj okončan bez kartona.

Podsjećamo, isti akteri imali su obračun i prije dva i pol mjeseca kada su ove dvije ekipe igrale prvu utakmicu u grupi. Tada je Ronaldo također nogom udario njemačkog igrača, ali u daleko većoj ljutnji i frustraciji.

Sinoćnji duel obilježio je neuspio pokušaj finte najboljeg igrača svijeta, pri čemu se propisno osramotio. Napadač Reala želio je atraktivnim potezom izbaciti igrača Borussije iz ravnoteže, ali umjesto toga je izgubio loptu.

Inače, Portugalac na svom kontu nakon grupne faze ima samo dva pogotka, te za liderom Messijem zaostaje ogromnih osam. Nevjerovatno zvuči da su efikasniji Marco Reus, koji je u dva meča postigao tri gola ili recimo Arsenlov Lucas Perez.

Ne propustite