Prehlada-prirodni koktel za borbu

Praktična žena
Prehlada-prirodni koktel za borbu
Prehlada je poznata kao akutna virusna infekcija s upalom pojedinih ili svih organa gornjeg dišnog sustava uključujući nos, paranazalne sinuse, ždrijelo, grkljan te dušnik i bronhije.

Prehlada je poznata kao akutna virusna infekcija s upalom pojedinih ili svih organa gornjeg dišnog sustava uključujući nos, paranazalne sinuse, ždrijelo, grkljan te dušnik i bronhije. Radi se o najučestalijim virusnim infekcijama gornjeg dišnog sustava koja je posebno česta u hladnijim razdobljima godine, ali se može dogoditi i za vrijeme ostalih godišnjih doba.

Poznato je da pravog lijeka za prehladu nema. Najučestalije metode liječenja prehlade su odmaranje u krevetu te boravak u toplim prostorijama. Ne smijete zaboraviti na konzumiranje veće količine toplih napitaka.

Prehladu je najbolje liječiti na prirodni način. Uzmite mrkvu, naranču i jabuku. Narežite na manje komade i stavite u sokovnik. Ne samo što ćete u sebe uliti dovoljnu količinu vitamina nego ćete ujedno popiti osvježavajući napitak.

Osim uobičajenog voća mogli biste se odlučiti za ginseng. Jeste li znali da ga nazivaju korijenom života jer pomaže u potpunom iskorištavanju vitamina te mineralnih tvari u organizmu. Njegov korijen sadrži tvari koje podižu opće stanje organizma.


 
Utječe na veću aktivnost bijelih krvnih stanica koje se bore protiv bakterijske i virusne infekcije zbog čega je postao jedan od glavnih saveznika u borbi protiv gripe i klasične prehlade. Češnjak je najjači prirodni antibiotik.

On za razliku od klasičnih antibiotika ne ubija zdrave bakterije nego djeluje samo na uljeze u organizmu. Poznato je da usporava rast bakterija te uništava viruse i gljivice zbog čega je i više nego koristan kada je u pitanju klasična prehlada.

Ehinacea je još jedan saveznik koji smanjuje mogućnost gripe i prehlade i to za 80 %, ali samo ako se kombinira sa C vitaminom. Ehinacea je poznata kao biljka za odlično funkcioniranje imunološkog sustava.

Ne propustite