Najteže i najduže zimsko zagađenje zraka u Parizu u posljednjih deset godina

Svijet
Najteže i najduže zimsko zagađenje zraka u Parizu u posljednjih deset godina
Pariz prolazi kroz najteže i najduže zimsko zagađenje u posljednjih deset godina, objavila je u srijedu agencija Airparif koja mjeri nivoe zagađenja zraka. Vrhunac zagađenja nastao je zahvaljujući kombinaciji emisije gasova iz vozila i paljenja drva, kao i vremena bez vjetra koji nije raspršio zagađivače, navodi agencija. Pariške vlasti uvele su mjeru "polusaobraćaja" drugi uzastopni dan na osnovu koje je dopušteno samo vozilima s registarskim tablicama po sistemu "par-nepar" da se voze gradom i njegovim predgrađima. (utorkom je dopušteno i vozilima sa svim registarskim tablicama). Javni saobraćaj je besplatan drugi uzastopni dan, prenosi AFP.

Pariz prolazi kroz najteže i najduže zimsko zagađenje u posljednjih deset godina, objavila je u srijedu agencija Airparif koja mjeri nivoe zagađenja zraka.
Vrhunac zagađenja nastao je zahvaljujući kombinaciji emisije gasova iz vozila i paljenja drva, kao i vremena bez vjetra koji nije raspršio zagađivače, navodi agencija.

Pariške vlasti uvele su mjeru "polusaobraćaja" drugi uzastopni dan na osnovu koje je dopušteno samo vozilima s registarskim tablicama po sistemu "par-nepar" da se voze gradom i njegovim predgrađima. (utorkom je dopušteno i vozilima sa svim registarskim tablicama). Javni saobraćaj je besplatan drugi uzastopni dan, prenosi AFP.

Ne propustite