Čuvat ćeš Dwighta Howarda: Trčao do "Gardena" da bi stigao na svoj NBA debi

Košarka
Čuvat ćeš Dwighta Howarda: Trčao do "Gardena" da bi stigao na svoj NBA debi
Može se reći da je Marshall Plumlee imao veoma zanimljiv vikend. Pošto je postigao 22 poena, uz osam skokova, za Vestčester Nikse u Razvojnoj ligi, manje od 24 časa kasnije debitovao je za New York Knickse u NBA ligi.

Može se reći da je Marshall Plumlee imao veoma zanimljiv vikend. Pošto je postigao 22 poena, uz osam skokova, za Vestčester Nikse u Razvojnoj ligi, manje od 24 časa kasnije debitovao je za New York Knickse u NBA ligi.

Međutim, Plumlee nije znao da će debitovati sve do 10 sati ujutro u nedjelju, kada mu je rečeno da u podne mora biti u "Madison Square Gardenu". Razlog za to je što se startni centar Knicksa Joachim Noah razbolio, a za podne je bio sastanak pred duel s Atlanta Hawksima, protiv kojih je i debitovao.

Knicksi su Plumleeja angažovali tokom ljeta, pošto nije bio draftovan, a kada je saznao za debi imao je dva sata da se spremi i ode do "Gardena", ali to nije bio lak posao. Pošto stanuje pored metro stanice, Plumlee je odlučio da brzim vozom ode do stanice "Grand central" na Mehnetnu. Potom se odlučio da taksijem nastavi do hale, ali su tu nastali problemi.

Zbog velike saobraćajne gužve na ulicama New Yorka, Plumlee je čak taksisti platio da bi barem jednom prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Ipak, to nije bilo dovoljno da stigne na vrijeme do hale, već je poslije vožnje koju je platio 60 dolara trčao nekoliko blokova do dvorane.

"Trčao sam brzo koliko sam mogao. Samo su mu stizale poruke: 'Da li stižeš?', 'Gdje si?' Mislim da ne shvataju da takve poruke mogu samo da me uspore. Ali, stigao sam. Pitali su me da li treba da se zagrijem, ali sam bio već zagrijan, ipak sam trčao do hale. Samo zamislite da vas probude i kažu: 'Moraš da čuvaš Dwighta Howarda'", istakao je Plumlee.

Na kraju je svoj debi završio bez poena, s jednim skokom i ličnom greškom za pet minuta i 26 sekundi na terenu. Knicksi su slavili protiv Hawksa sa 104:94.

 

Ne propustite