MUP KS oduzeo Jettu: Vozač za kazne duguje 3 060 KM

Crna hronika
MUP KS oduzeo Jettu: Vozač za kazne duguje 3 060 KM
Na području općine Hadžići, policijski službenici IV PU u nedjelju su iz saobraćaja isključili P.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Jetta”, registarske oznake E17-T-601 te je izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 3 060 KM, prenosi Patria.

Na području općine Hadžići, policijski službenici IV PU u nedjelju su iz saobraćaja isključili P.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Jetta”, registarske oznake E17-T-601 te je izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 3.060,00 KM, prenosi Patria. 

- Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od navedenog lica je privremeno oduzeto navedeno motorno vozilo. Isto je do okončanja prekršajnog postupka deponovano na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru - saopćeno je iz MUP KS.

Ne propustite