Izabran novi rektor Međunarodnog Burch Univerziteta

Bosna i Hercegovina
Izabran novi rektor Međunarodnog Burch Univerziteta
Novi vlasnici iz SAD-a Global Invest sudjelovali su na sastanku na kojem je prof. dr. Damir Marjanović izabran za novog rektora. Tokom ceremonije, novi rektor se zahvalio svojim prethodnicima, a posebno prof. dr. Teomanu Duman, koji je nagrađen sa certifikatom zbog njegovih nesebičnih napora u radu na području obrazovanja. Naš je portal već protekle sedmice naveo da bi na mjesto novog rektora mogao doći prof.dr. Marjanović.

Novi vlasnici iz SAD-a Global Invest sudjelovali su na sastanku na kojem je prof. dr. Damir Marjanović izabran za novog rektora. Tokom ceremonije, novi rektor se zahvalio svojim prethodnicima, a posebno prof. dr. Teomanu Duman, koji je nagrađen sa certifikatom zbog njegovih nesebičnih napora u radu na području obrazovanja. Naš je portal već protekle sedmice naveo da bi na mjesto novog rektora mogao doći prof.dr. Marjanović. 

Novi rektor, prof. dr Damir Marjanović, naglasio je da je internacionalni Burch University jedan od vodećih fakulteta u Bosni i Hercegovini, a tokom posljednjih nekoliko godina ostvario je značajne rezultate na području obrazovanja i istraživanja. On je naveo da je dolazak novih vlasnika u ovom periodu velika prekretnica i da je veliki izazov, ali ipak je čast voditi ovu uglednu naučnu ustanovu. Osim toga, novi rektor naglašava: "Cilj je jednostavan, nastaviti uspješnu promociju IBU u Bosni i Hercegovini kao jednog od vodećih obrazovnih i naučnih institucija u našoj zemlji, te proširiti svoje aktivnosti, kako u regiji tako i u Europi i svijetu. Ciljevi se mogu postići uspostavljanjem međunarodne suradnje s mnogim naučnim i obrazovnim ustanovama diljem svijeta. Jedna od najvećih prednosti i glavna pokretačka snaga Internacionalnog univerziteta Burch se nalazi u studenatima, a također i u timu stručnjaka. "

Nakon svečanosti, rektor, zajedno s predstavnicima iz SAD-a Global Invest, novi dekani (akademska prof. Dr. Mirsada Hukić, prof. Dr. Ešref Kenan Rašidagić i prof. Dr. Senad Bećirević) su se zajedno uslikali, a nakon toga se vratili svojim obavezama. 

Ne propustite