Nova dirljiva pjesma Nijaza Tepića Noor-a

Kultura
Nova dirljiva pjesma Nijaza Tepića Noor-a
Nijaz Tepić Noor snimio je novu pjesmu pod nazivom “Moja mati”.

Nijaz Tepić Noor snimio je novu pjesmu pod nazivom “Moja mati”. Riječ je o veoma intimnoj i emocijama protkanoj blues pjesmi. Autor tekstom i muzikom razotkriva svoja najskrivenija osjećanja i strahove, prisjećajući se osobe koja ga je donijela na ovaj svijet. Noor je opjevao  neraskidivu vezu majke i sina, ovozemaljsko utočište svakog djeteta potvrđujući tezu da majka uvijek preseli/umre prerano, bez obzira u kojem periodu života djeteta se to desi.

image-0-02-05-37b522c854a6a1617f2866fe2fcdc3506e07b14ae8a484303cae9e05515b08f5-v

Pjesmom dominira jaka čežnja za majkom, važnom roditeljskom figurom, svakodnevnim osloncem posebno u teškim trenucima. Ovo je Noorova posveta njegovoj majci, svim njenim nadanjima, strahovima i stremljenjima koja su se odnosila na njega. Pokušaj da se kroz muziku i tekst oda počast svakoj majci koja bdije nad odgojem svoga djeteta.

Muzički i na ovoj pjesmi Noor je sarađivao sa Sinanom Alimanovićem. Snimatelj je bio nedavno preminuli član grupe Regina Denis Čabrić. Bubnjeve je svirao Vladimir Kostadinović, bas gitaru Kenan Imamović i gitare Vernes Ljuštaku. Tekst pjesme napisao je Nijaz Tepić Noor.

 

Ne propustite