Pernar o odlasku iz NU2: Masonu Hanžekoviću daju da normalno odgovara, a mene se prekida

Region
Pernar o odlasku iz NU2: Masonu Hanžekoviću daju da normalno odgovara, a mene se prekida
Nakon što je saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar danas demonstrativno napustio emisiju Nedjeljom u 2 kod Aleksandra Stankovića nakon samo 15 minuta, Index je kontaktirao Pernara kako bi nam objasnio što mu je zasmetalo u načinu na koji je Stanković vodio emisiju.

Nakon što je saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar danas demonstrativno napustio emisiju Nedjeljom u 2 kod Aleksandra Stankovića nakon samo 15 minuta, Index je kontaktirao Pernara kako bi nam objasnio što mu je zasmetalo u načinu na koji je Stanković vodio emisiju. 

"Ja sam mislio da će mi Stanković dozvoliti da normalno odgovaram na pitanja, kao što je dozvolio i masonu Marijanu Hanžekoviću prije tjedan dana, čovjeku koji ovrhama masakrira pola države. Ako je on mogao dobiti priliku bez da ga se prekida i bez sugeriranja što treba govoriti, ne vidim razloga zašto ja ne bih imao isto pravo. Kad sam shvatio da Stanković neće dozvoliti da odgovorim na pitanje do kraja, dva puta sam ga zamolio da mi dozvoli da odgovorim do kraja. Kad sam vidio da nema namjeru to učiniti ,napravio sam ono na što sam upozorio i napustio studio", rekao nam je Pernar.

Na pitanje o tome što to, po njegovu mišljenju, Stanković nije htio da bude izgovoreno, kazao nam je da je to rasna segregacija u Izraelu.

Pernar: Stanković postavi pitanje, pa vas ušutka kad krenete odgovarati

"Htio sam upozoriti da u Izraelu postoji rasna segregacija i rasni zakoni, ceste koju su samo za Izraelce, cijeli niz zakona koji ovisi o tome jeste li Židov ili ne. Tu informaciju HRT očito nije htio pustiti van, a pritom me Stanković pitao - kao naivno dijete - što mi se ne sviđa na obrazovnom programu HRT-a.

Upravo to sam pokušao objasniti na primjeru Izraela, da se na obrazovnom programu HRT-a neće puštati ništa o etničkom čišćenju 750.000 Palestinaca. On postavi pitanje, a kad krene odgovor, onda vas jednostavno začepi. 

Za mene ne postoje neugodna pitanja, kod Štefanića na N1 su me pitali puno neugodnih pitanja, i meni nije problem odgovoriti, ako mi se dozvoli da odgovorim, ako mi se da vremenski prostor. A ovdje Stanković pita, a ne dozvoljava da se odgovori. On ispada dobar voditelj, a gosti budale. Ako nema poštovanja prema meni kao gostu, zašto bih gostovao kod njega? Nemam ja potrebu da po svaku cijenu da budem po TV ekranima, to nije moja društvena uloga", kazao je Pernar za Index.

Ne propustite